Į klausimą, ar druska naudinga, ar žalinga, vienareikšmio atsakymo nėra. Vieni tikina, kad druska, kaip ir cukrus, – tai „baltoji mirtis“. Kitos teorijos šalininkai tvirtina, kad ji gyvybiškai svarbi mūsų organizmui.
Keturiolika bebaimių. Trylika vyrų ir moteris, kuriems Lietuvos laisvė buvo svarbiau už gyvybę. Jie didvyriškai pasiaukojo tam, kad šiandien mes galėtume nusišypsoti, giliai įkvėpę laisve alsuojančios Lietuvos dvelksmo.
Kolmaras – mažas, tačiau pasakiškai gražus miestukas, įkurtas dar 884-aisiais. Čia yra ką pamatyti: daugybė siaurų gatvelių, ryškių ir įdomių namų, neįprastų ir stebinančių architektūros detalių. Kviečiame pasigrožėti!
Kalėdos ir Naujieji – ypatingas metas, kvepiantis jaukumu, ramybe, šiluma ir stebuklais. Dalinamės nuotraukų rinkinuku, priversiančių pamatyti ir pajusti visą žiemos švenčių grožį!
Fotografė iš San Francisko Beth Moon jau 14 metų fotografuoja seniausius pasaulio medžius. Pavydu – juk šiems galiūnams jau ne vienas šimtas metų... Kviečiame pasigrožėti!
Suomijos šiaurės rytuose yra labai vaizdingas nacionalinis Oulankos parkas, kur galima pamatyti ne vieną nykstančią floros ir faunos rūšį. Tačiau apsilankyti čia verta ne tik dėl to – dėmesio vertas ir 80 km ilgio pėsčiųjų turistinis maršrutas „Karhunkierros“. Įveikti jį reikia per 5-7 dienas. Pakeliui galima apsistoti šildomuose namukuose ir......
Kas gali būti gražiau už naktinį dangų? Jis visur tas pats – tačiau visur kitoks. Siūlome pasigrožėti nuotraukomis, darytomis skirtinguose pasaulio kampeliuose.
Kaip papuošti namus Kalėdoms, kad jie būtų gražūs ir jaukūs? Dalinamės keliomis idėjomis!
Jeigu kada teks svečiuotis Danijoje, verta apsilankyti okeanariume „Žydroji planeta“. Čia jūsų laukia itin didelė jūros gyventojų įvairovė ir nepamirštami įspūdžiai. Siūlome pasižvalgyti!
Kada gi ant mūsų stalo būna daugiausia sveikų produktų nei per Kūčias? Daugybė žuvies, vaisių, grybų, daržovių ir kitų skanių bei sveikų gėrybių. Deja, mitybos specialistai perspėja, kad ruošdami tradicinius Kūčių patiekalus, dažnai patys sveikus produktus paverčiame žalingais. Apie tai, kur darome klaidas ruošdami šventinius patiekalus ir kai...
Roselien Raimond – vokiečių fotografė, kurią žavi laukinė gamta (o ypač - lapės). Tuo nesunku įsitikinti – tereikia pažiūrėti į šias šiltas nuotraukas.
Prieskoniais maistą gardiname visus metus, bet žiemą virtuvė išsiskiria tuo, kad ypač norisi sodresnio skonio, sotesnių patiekalų. Kokius prieskonius geriausia rinktis?
Genialūs dalykai dažniausiai yra labai paprasti. Siūlome tuo įsitikinti ir pasinaudoti šiomis gudrybėmis – jo pravers ne tik per Kalėdas!
Nesvarbu, koks mielas ir geras jūsų katinas ar šuo – prasidėjus šventiniam laikotarpiui gali atrodyti, kad jį kažkas apsėdo, ir jis staiga virto laukiniu padaru, o jūsų namai ir šventinės dekoracijos – jų žaidimo aikštele (jei ne karo lauku). Dalinamės keliomis (ne)labai smagiomis nuotraukomis.
Visi žino posakį: „valgyk tam, kad gyventum, o ne gyvenk tam, kad valgytum“. Deja, kartais nutinka taip, kad šiuo patarimu sekti neišeina. Kaip išvengti persivalgymo? Ką daryti, jeigu sau leidote per daug?
Kas jūsų laukia 2015-aisiais?
Kitaip negu visi vaisiai, avokadai yra visiškai nesaldūs. Gerai tai ar blogai – skonio reikalas, tačiau tenka pripažinti, kad privalumų ir panaudojimo būdų jis turi išties nemažai. Kokių?
Kojos protezas – dalykas, kurio nelinkėtume turbūt niekam. Vis dėlto daliai žmonių jis yra būtinas ir padeda gyventi visavertį gyvenimą. Sunku patikėti, tačiau vis dažniau jis tampa ir stiliaus detale. Dalinamės keliais pačiais gražiausiais pavyzdžiais!
Pelėdos – nuostabūs paukščiai. Nuo seno jos žadina įvairių tautų vaizduotę ir yra laikomos mirties, blogo ženklo, prakeikimo bei išminties simboliu. Tačiau tai – dar ne viskas. Sunku nesižavėti jų puikia klausa ir aštriu regėjimu naktį, plačiais ir beveik be garso sklendžiančiais sparnais. Jos – geros medžiotojos. Ir dar jos labai gražios... Kvi...
Kaulai yra organizmo kraujo gamykla. Kas sekundę kaulų čiulpai pagamina 3 milijonus raudonųjų kraujo kūnelių