Fitokokteiliai – tai gėrimai, gaminami iš daržovių, vaisių, uogų ir žolelių (kitaip tariant, genetiškai mums artimų augalinės kilmės komponentų – morkų, kopūstų, serbentų, spanguolių, petražolių, salierų ir t. t.). Reguliarus jų vartojimas labai naudingas mūsų organizmui.
Klausimas, kaip paspartinti medžiagų apykaitą, yra aktualus visiems, norintiems padailinti kūno linijas. Šie 7 paprasti patarimai padės pasiekti tikslą lengviau ir greičiau.
Mėgstate vaisius? O ar žinote, kurie iš jų jūsų organizmui naudingiausi?
Pasaulinė sveikatos organizacija rekomenduoja, kad širdies sveikata besirūpinančių žmonių mityboje turėtų būti kuo mažiau sočiųjų ir transriebalų rūgščių ir kuo daugiau polinesočiųjų (omega-3 ir -6) ir mononesočiųjų riebalų rūgščių.
Sustiprinti imunitetą ir pasiruošti kovai su gripu – ne tokia sunki užduotis, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Mūsu sveikata labai priklauso nuo to, ką valgome, todėl šaltuoju metų laiku norintiems išvengti ligų rekomenduojama pakoreguoti mitybą ir vartoti daugiau vitaminų.
Parduotuvių lentynose šiandien nieko netrūksta. Bėda tik ta, kad ne visi mūsų mėgstami produktai yra naudingi sveikatai. Šį kartą pakalbėkime apie tuos, kurie kenkia labiausiai – jų reikėtų vartoti kaip galima rečiau arba atsisakyti visiškai.
20 vėžiu sergančių pacientų buvo pakviesti į studiją. Jiems padarė šukuosenas ir makiažą, bet jų buvo paprašyta nežiūrėti. Juos pastatė priešais vienpusį veidrodį, už kurio stovėjo fotografas. Jo užduotis – įamžinti laimės ir nerūpestingumo akimirką, priversti pamiršti ligą – bent sekundei...
Nubudimas – tikriausiai vienas iš pačių nemaloniausių rytinių dalykų (ypač tuo atveju, jeigu iš sapno pažadina šaižus žadintuvo signalas). Nesvarbu, ar iš karto jį išjungiate ir keliatės, ar atidedate skambutį dar kuriam laikui – jūsų elgesys gali nemažai papasakoti apie jūsų asmenybę.
Mandarinai – daugelio iš mūsų itin mėgstami vaisiai. Jie ne tik skanus, bet ir naudingi. Štai kelios priežastys, kodėl reikėtų jų įtraukti į savo racioną.
Tikri herojai nedėvi ryškiaspalvių triko ir neturi supergalių... Jie nepastebimai gyvena tarp mūsų.
Antra straipsnio dalis.
Tikėti horoskopais ar ne – kiekvieno teisė rinktis. Tačiau pasiskaityti vis tiek įdomu... O gal išsipildys?
Kiekvieną rytą milijonai žmonių visame pasaulyje valgo duoną, tačiau ne visi suvokia, kokią naudą šis kasdienis produktas teikia jų organizmui. Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto (NMVRVI) specialistai primena vartotojams gerąsias duonos savybes.
Įkvepiantis video apie tai, kad niekada negalima pasiduoti.
Tikriausiai kiekvienam yra tekę girdėti posakį: „esi tai, ką valgai“. Niekas nepaneigs, kad graikiniai riešutai panašūs į smegenis – ir, kas įdomiausia, iš tiesų yra joms labai naudingi. Tokių pavyzdžių galima rasti ir daugiau. Toliau pateikiame keletą itin paplitusių maisto produktų, kurie ne tik primena žmogaus organus, tačiau taip pat padeda...
Jei dirbate biure prie kompiuterio po 8–12 valandų per dieną ir neturite sąlygų pasivaikščioti taip dažnai, kaip norite, galite nemačiomis pasimankštinti. Šie pratimai padės sumažinti nuovargį, išvengti nugaros skausmo, pagerinti bendrą savijautą, nuotaiką ir darbingumą.
Norite apsaugoti savo širdį nuo ligų? Mokslininkai sudarė jai naudingiausių gėrimų penketuką.
Saldumynai – ne toks jau baisus baubas, kokį žmonės linkę įsivaizduoti. Kai kurie saldėsiai yra netgi naudingi sveikatai!
Rapsai yra vienas iš seniausiai kultivuojamų augalų planetoje dar nuo antikos laikų. Seniau buvo auginami techninės paskirties rapsai ir su maistu nieko bendro neturėjo. O 1970 m. buvo išvesti maistiniai rapsai, turintys daug žmogaus organizmui naudingų savybių ir medžiagų.
Japonai mėgsta pokštauti, juoktis patys ir juokinti kitus – net apsilankymą pas gydytoją jie sugeba paversti tikra siaubo komedija... :)
Lietuvoje iš tūkstančio gyventojų nuo gripo pasiskiepija vidutiniškai 30 asmenų, Latvijoje - 65, Estijoje – 52 asmenys. Tuo tarpu JAV tūkstančiui gyventojų tenka net 250 pasiskiepijusių, Europoje vidutiniškai – 177.