Vieningo atsakymo į klausimą, kodėl susergama vėžiu, nėra, tačiau nemaža dalis specialistų sutinka, kad mityba tam taip pat turi įtaką. Štai kokie produktai mažina riziką susirgti šia liga.
Pagirios – malonumas menkas, tačiau įveikiamas. Suprantama, geriausia būtų visai negerti, tačiau jeigu „šaukštai po pietų“ – išbandykite šiuos receptus.
Yra produktų, kurių nerekomenduojama valgyti tuščiu skrandžiu – priešingu atveju jie praranda dalį naudingųjų savybių arba gali sukelti alergiją, tapti kai kurių ligų priežastimi. Šis sąrašėlis pravers kiekvienam!
Nustatyta, kad populiariausi lietuvių užkandžiai yra sumuštiniai ir vaisiai. Tačiau net kas dešimtas gyventojas pirmiausiai renkasi greitus karštus užkandžius – kibinus, bandeles su dešrele, kebabus. Neatsisakoma ir bulvių traškučių, įvairių kepinių, sumuštinių... Kokiais sveikesniais užkandžiais juos būtų galima pakeisti?
Daugelis iš mūsų mėgsta pradėti dieną stikline šviežiai spaustų sulčių. Ką apie jas reikia žinoti? Kokiomis savybėmis jos pasižymi?
Linų sėmenų aliejus – sveikas ir naudingas produktas. Jis turi labai daug privalumų. Ar žinote, kokių?
Mūsų nuotaika labai priklauso nuo to, kokius save rytais matome veidrodyje. Jeigu iš jo žvelgia patraukli asmenybė, mes taip pat esame laimingi. Dėl šios paprastos priežasties visada reikėtų stengtis palaikyti formą. Sureguliuokite gyvenimo ritmą taip, kad gražūs ir liekni jaustumėtės visada, o ne tik retkarčiais. Tai padaryti padės kelios papra...
Miežiai – pati seniausia žmonių auginama grūdinė kultūra. Apie gydomąsias jos savybes žinoma jau nuo neatmenamų laikų. Kuo gi naudingi miežiai?
Ilgalaikis dietų laikymasis padaro daugiau žalos, nei suteikia naudos. Paprastai dietų efektas yra priešingas, nei tikimasi. Iš pradžių viršsvorio atsikratoma, bet vėliau dieta paskatina svorio priaugti. Laikydamiesi dietos, Jūs tiesiog švaistote laiką ir energiją, darote viską, kad sunkiau pasiektumėte savo tikslą. Dr. Darya Rose išskiria septy...
Įsivaizduokite, kad darbo kabinete dirbate kompiuteriu, artėja projekto baigimo terminas, skubate, esate šiek tiek įsitempęs. Žvilgterėję į kompiuterio monitoriu pastebite, jog dabar preišpiečių metas, valgysite vanilinį pudingą, kurį atsinešėte iš namų.
Visi žino, kad daugiausia vitaminų ir mineralinių medžiagų turi švieži vaisiai ir daržovės, tačiau tokiais produktais galime mėgautis ne visada. Ką daryti, kad su maistu gautume kuo daugiau naudingų medžiagų?
Vien tik tinkama mityba dažnai nepavyksta išspręsti viršsvorio, nuolatinio persivalgymo sunkumų. Žmogaus elgesys ne visada racionalus. Ir nors daugelis apsisprendžia elgtis taip kaip naudinga sveikatai (pvz., sveikai maitintis, sulieknėti), tačiau po keleto savaičių (kartais mėnesių) bandymų susiformuoti naujus įpročius ir vėl grįžta prie senų, ...
Ar norite šokolado, kai Jums priešmenstruacinis sindromas? Jūs nesate tokia viena. Psichologijos ir neuromokslų profesorė Amy Jo Stavnezer demistifikuoją šį procesą ir dalinasi savo įžvalgomis.
Mes dažnai girdime apie šviežių vaisių ir daržovių naudą mūsų organizmui. O ar žinojote, kad, pavyzdžiui, saldžiosios paprikos net ir apdorotos termiškai išsaugo savo naudingąsias savybes? Būtent todėl jų turėtų būti tiek jūsų, tiek jūsų artimųjų racione.
Su mieguistumu ir nuovargiu kiekvienas kovojame savaip. Dažniausiai tokiais atvejais griebiamės kavos ir stiprios žaliosios arbatos, tačiau daug energijos suteikia ir kiti produktai, pavyzdžiui...
Rudens gėrybės pasižymi ypatinga spalvų ir skonių įvairove – nenuostabu, kad šaldytuvas šiuo metų laiku pilnas daržovių, vaisių, uogų ir grybų. Tai – tikras vitaminų ir mikroelementų lobynas, galintis palaikyti jūsų imunitetą ir padedantis išvengti šaltojo sezono ligų.
Norite numesti nereikalingo svorio, išvalyti žarnyną ir pagerinti virškinamojo trakto veiklą? Išbandykite šį receptą!
Prieš keletą metų bene visas gyvenimo sritis užvaldžius ekologiškoms idėjoms, netruko atsirasti kritikų, privertusių suabejoti ekologiškų produktų nauda sveikatai. Pasak sveikos mitybos specialistės Vaidos Kurpienės, pasaulyje vis stiprėjantis ekologiškas ir natūralesnio maisto judėjimas sveikintinas, kadangi daro teigiamą įtaką žmogaus sveikata...
Riebus maistas, vis dar mėgstamas lietuvių virtuvėje, sukelia širdies ligas, nuo kurių kasdien miršta daugiausia šalies gyventojų. Neseniai mokslininkai prabilo ir apie kiaulienos tiesioginį ryšį su didėjančia rizika susirgti vėžiu. Kaip alternatyva šiems produktams, lietuviams jau siūlomi netoli Kauno auginami šiltavandeniai šamai.
Taisyklinga mityba – tai ne tik maitinimasis sveikatai naudingais produktais. Juk ne ką mažiau svarbu ir tai, kaip ir su kuo juos deriname.
Jeigu jaučiate danties skausmą, pridėkite prie danties gabaliuką svogūno. Skausmas turėtų atlėgti.