Pomidorų odeles įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, supjaustykite stambiais gabaliukais.
Puode su aliejumi pakepinkite svogūną, česnaką. Sudėkite pomidorus ir prieskonius. Virkite ~1,5 val., kol masė sutirštės.
Suberkite cukrų, supilkite actą, dar pavirkite ~15 min.
Sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Jeigu norite vientisesnės konsistencijos, pertrinkite per sietelį (tas ypač aktualu, jeigu pomidorų nelupote).
Dar karštą padažą supilkite į sterilius stiklainius iki pat viršaus, tuoj pat užsukite steriliais dangteliais.
Stiklainius apverskite dangteliais žemyn, užklokite rankšluosčiu ir palikite, kol atauš.
Atvėsusius stiklainiukus laikykite vėsiame, tamsiame rūsyje ar šaldytuve - tuomet padažas išsilaikys per žiemą.
Komentarai