Naminis pomidorų padažas - kečupas

Naminis pomidorų padažas - kečupas, Nataliia Sirobaba | Shutterstock
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
40
Ingredientai:
  • Prinokę pomidorai, 3 kg
  • Svogūnai, 500 gr.
  • Česnako skiltelės, 3 vnt.
  • Cukrus, 150 gr.
  • Obuolių actas, 120 ml
  • Aliejus, 2 v.š.
  • Druska, 1.5 v.š.
  • Malta saldžioji paprika, 1 a.š.
  • Malti juodieji pipirai, 0.5 a.š.
  • Malti aitrieji pipirai (nebūtina), 1 žiups.
Naminis pomidorų padažas - kečupas, Nataliia Sirobaba | Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Pomidorų odeles įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, supjaustykite stambiais gabaliukais.

  2. Puode su aliejumi pakepinkite svogūną, česnaką. Sudėkite pomidorus ir prieskonius. Virkite ~1,5 val., kol masė sutirštės.

  3. Suberkite cukrų, supilkite actą, dar pavirkite ~15 min.

  4. Sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Jeigu norite vientisesnės konsistencijos, pertrinkite per sietelį (tas ypač aktualu, jeigu pomidorų nelupote).

  5. Dar karštą padažą supilkite į sterilius stiklainius iki pat viršaus, tuoj pat užsukite steriliais dangteliais.

  6. Stiklainius apverskite dangteliais žemyn, užklokite rankšluosčiu ir palikite, kol atauš.

  7. Atvėsusius stiklainiukus laikykite vėsiame, tamsiame rūsyje ar šaldytuve - tuomet padažas išsilaikys per žiemą.

Receptą atsiuntė: Sveikata.lt

Komentarai