Vištiena su citrininiais pipirais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Miltai, 0,5 stikl.
  • Citrininiai pipirai, 1 v.š.
  • Druska, 1 a.š.
  • Citrinos, 2 vnt.
  • Vištienos krūtinėlė be odos, 500 gr.
  • Alyvuogių aliejus, 2 v.š.
  • Vištienos sultinys, 0,5 stikl.
  • Sviestas, 2 v.š.
  • Česnako skiltelės, 2 vnt.
  • Kapotos petražolės papuošimui
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

  2. Dubenyje sumaišykite miltus, citrininius pipirus, druską, nutarkuotą vienos citrinos žievelę. Apvoliokite šiame mišinyje vištieną (iš abiejų pusių). Antrąją citriną supjaustykite riekutėmis.

  3. Didelėje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite vištieną ir kepkite apie 5 minutes, kol apačia gražiai pagels, tada apverskite.

  4. Į tą pačią keptuvę supilkite sultinį, sudėkite česnaką, sviestą, riekutėmis supjaustytą citriną, ir įkiškite į orkaitę 10-15 minučių.

  5. Prieš patiekdami apšlakstykite gautu padažiuku ir pabarstykite kapotomis petražolėmis.

  6. Tikrai nesudėtingas, bet labai skanus būdas paruošti vištieną!

Receptą atsiuntė: Miglė

Komentarai