Kiniška vištiena su ryžiais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Vištienos krūtinėlės be odos, 4 vnt.
  • Kukurūzų miltai, 2 a.š.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Rapsų aliejus, 2 v.š.
  • Perspausta česnako skiltelė, 1 vnt.
  • Kario milteliai, 2 a.š.
  • Ciberžolė, 1 a.š.
  • Tarkuotas imbieras, 0,5 a.š.
  • Cukrus, 1 žiups.
  • Vištienos sultinys, 400 ml
  • Sojų padažas, 1 a.š.
  • Šaldyti žirneliai, 1 sauj.
  • Ryžiai garnyrui
Gaminimo instrukcija:
  1. Vištieną supjaustykite gabaliukais, pabarstykite miltais ir prieskoniais, atidėkite į šalį.

  2. Į keptuvę įpilkite šaukštą aliejaus, įkaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, sudėkite susmulkintą svogūną ir kepkite, kol suminkštės (apie 5-6 min.). Sudėkite česnaką ir kepkite dar minutę. Įmaišykite prieskonius, cukrų, gaminkite dar minutę, supilkite sojų padažą ir sultinį, pridenkite dangčiu ir gaminkite 20 min. Galiausiai viską pertrinkite trintuvu iki vienalytės masės.

  3. Išvalykite keptuvę popieriniu rankšluosčiu, supilkite likusį aliejų ir apkepkite vištieną, kol ji gražiai apskrus. Supilkite paruoštą padažą, dar kartą viską užvirinkite, įmaišykite žirnelius ir gaminkite 5 minutes. Jei reikia, įpilkite truputį vandens.

  4. Patiekite su virtais ryžiais.

  5. Sveiki ir skanūs pietūs visai šeimai!

Receptą atsiuntė: Greta

Komentarai