Iš nurodyto produktų kiekio gausis 5 porcijos (500 ml indeliuose). Prieš patiekiant, patiekalą papuoškite šviežiomis žolelėmis “ petražolėmis, krapais ar svogūnų laiškais.
Reikės:
Pupeles užmerkite vandenyje 3-4 valandos (jei turite galimybę, tai visai parai). Tuomet virkite, kol pupelės pilnai suminkštės. Svogūnus, paprikas, grybus, pomidorus ir jautieną supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūnus. Tuomet sudėkite mėsą ir šiek tiek apkepinkite. Į visą masę suberkite grybus, šiek tiek pagardinkite druska ir maltais pipirais, išmaišykite ir ant viršaus dėkite papriką. Viską pakepinkite 5 minutes. Tuomet sudėkite pomidorus ir pakepkite dar 2-3 minutes.
Į kepimo indelius dėkite sluoksnį keptos mėsos, ant viršaus sluoksnį pupelių ir vėl pakartotiną sluoksnį mėsos. Apipilkite 50 ml vandens. Uždenkite indelius dangteliais ir kepkite valandą laiko orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.
Liežuvis turi apie 9000 skonio receptorių. Skonis geriausiai skiriamas esant 24 laipsniams Celsijaus
Kitas faktas
Komentarai (3)