Šiame recepte naudosime jau paruoštas šaldytas jūrų gėrybes (midijas, krevetes, kalmarus, aštuonkojus). Jas tereiks atšildyti ir nupilti visą skystį.
Reikės:
Ryžius išvirkite. Svogūnus susmulkinkite, išvalykite paprikos vidų ir taip pat susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūnus, pridėkite paprikų ir pakepkite dar 5-7 minutes. Tuomet ant viršaus sudėkite jūros gėrybės ir patroškinkite 2-3 minutes. Išjunkite ugnį, sudėkite ryžius, pagardinkite druska, viską gerai išmaišykite ir nuimkite nuo ugnies.
Skanaus!
Jeigu skauda gerklę, smulkiai supjaustykite svogūną ir užpilkite cukrumi. Po kelių valandų perkoškite ir gerkite po šaukštelį. Citrinos sultys, pasaldintos medumi,- geriausias vaistas užkimus.
Kitas faktas
Komentarai (5)