Ką darote su kauliuku, kai suvalgote vaisių? Greičiausiai tiesiog išmetate. Kai kas juos sodina, tikėdamiesi užsiauginti egzotišką medelį. Tačiau ar žinojote, kad šie kauliukai pasižymi baktericidinėmis ir antigrybelinėmis savybėmis (kitaip tariant, neutralizuoja žalingus mikroorganizmus), padeda sumažinti „blogojo“ cholesterolio lygį, turi kalcio, magnio ir vitamino C?
Dėl šių savybių avokadų kauliukai gali būti naudojami tiek išoriškai (kosmetinėms reikmėms), tiek kaip maisto papildas. Tereikia juos tinkamai apdoroti ir paruošti naudojimui.
Kaip paruošti
Prieš naudojimą kauliukus reikia nulupti (t. y. pašalinti rudą plėvelę) ir išdžiovinti. Kad kauliukus džiovinti ir naudoti būtų paprasčiau, juos reikia sutarkuoti ir padžiovinti neaukštoje temperatūroje orkaitėje apie valandą, arba „užkepti“ sveikus (apie dvi valandas), o tada nulupti ir sumalti. Šviežių, nesudžiovintų kauliukų vartoti maistui nerekomenduojama!
Išoriniam naudojimui
Dėl antibakterinių savybių avokadų kauliukai puikiai tiks išbertos odos, riebių plaukų ir pleiskanojančios galvos odos priežiūrai. Naudojami kosmetiniais tikslais, jie pagerins odos tonusą, spalvą ir bendrą odos bei plaukų būklę.
Štai keli receptai:
Vidutiniškai suaugęs žmogus turi apie 100 milijardų smegenų ląstelių, iš kurių apie 85000 prarandame kasdien. Jei visas savo smegenų ląsteles sujungtume į siūlą, jo užtektų nuo čia iki saulės ir atgal..
Kitas faktas
Komentarai (1)
Bandysiu.