Jūros gėrybės - tai ne tik skanus, bet ir sveikas maistas. Jos lengvai virškinamos, o savo sudėjyje turi daugybę mineralinių medžiagų. Krevetėse gausu B grupės vitaminų: B1, B2, B6 ir B12. Kaip ir kituose jūros produktuose, jose daug jodo, pantoteno rūgšties.
Reikės:
Nulupkite avokadą, pašalinkite iš jo kauliuką ir supjaustykite mažais gabaliukais. Sudėkite avokado gabaliukus į blenderį, kartu suberkite petražoles ir sutrinkite iki vientisos masės. Tuomet į tą pačią masę dėkite President (arba panašų) sūrį bei krienus ir gerai viską išmaišykite.
Šaldytas krevetes atšildykite, nuplaukite, dėkite į verdantį sūdytą vandenį ir pavirkite maždaug 2 minutes. Išvirtas krevetes nukoškite ir atvėsinkite.
Pomidorą, agurkus ir lašišą susmulkinkite. Patiekalas beveik paruoštas, beliko jį gražiai susluoksniuoti. Į nedidelę stiklinę dėkite krevetes, ant viršaus sluoksnį sūrio ir avokadų kremo, tuomet pomidorus bei agurkus, tarp kurių per viduriuką įspauskite lašišos. Pačiame viršuje uždėkite šiek tiek raudonųjų ikrų ir papuoškite šviežiomis petražolėmis.
JAV specialistai teigia, kad gripas gali kelti daug didesnį pavojų negu raupai ar juodligė – jie nustatė, kad esama ryšio tarp gripo ir mirtinų infarkto atvejų, ir tvirtina, jog su gripu susijusių mirčių esama keturis kartus daugiau, negu iki šiol teigta.
Kitas faktas
Komentarai (5)