Nuplautus ir nusausintus baklažanus supjaustykite maždaug 1 cm plonumo riekutėmis arba juostomis, pabarstykite druska ir palikite pastovėti 15-20 min. Tada nuplaukite ir nusausinkite tapšnodami popieriniu rankšluosčiu. Tai padės pašalinti kartumą.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepkite baklažanus iš abiejų pusių ant vidutinės kaitros, kol gražiai pagels (apie 4-5 min. iš kiekvienos pusės). Atkreipkite dėmesį, kad baklažanai kepdami tarsi kempinė sutrauks aliejų, tačiau daugiau jo nepilkite, o jei baklažanai ima per daug degti, sumažinkite ugnį.
Smulkiai supjaustykite česnaką ir apibarstykite juos keptuvėje esančius baklažanus. Keptuvę nukelkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti, kad pasiskirstytų skoniai.
Baklažanus galiausiai pagardinkite druska, čili pipirais, smulkintais žalumynais.
Baklažus patiekite apšlakstytus jogurtu. Į jogurtą galima įmaišyti truputį sezamų pastos (tahini), tuomet pavyks prie baklažanų ir kitų keptų daržovių itin tinkantis padažas.
Komentarai