Kopūstą supjaustykite į keletą dalių ir įdėkite į verdantį, pasūdytą vandenį. Pavirkite apie 8-10 min. iki kol suminkštės. Kopūstą nukoškite, palaukite, kol truputį atvės ir permalkite mėsmale ar smulkiai supjaustykite, rankomis nuspauskite vandens perteklių.
Taip pat galite kopūstą smulkiai sutarkuoti ar supjaustyti, užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 10 minučių, tada nusunkti ir atvėsinti.
Smulkia tarka sutarkuokite svogūną ir česnaką. Krapus smulkiai supjaustykite. Viską sumaišykite su maltais kopūstais, pagardinkite druska, pipirais. Pridėkite miltų, manų kruopų ir gerai permaišykite. Palikite 10-15 min. pabrinkti, tuomet vėl išmaišykite.
Iš gautos masės formuokite kotletukus, juos pavoliokite džiūvėsiuose ir kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki kol dailiai apskrus.
Kotletus patiekite su mėgiamu padažu.
Komentarai (18)