Bolivinės balandos su pupelėmis ir kukurūzais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Augalinis aliejus, 1 v.š.
  • Susmulkintas svogūnas, 1 vnt.
  • Susmulkintos česnako skiltelės, 3 vnt.
  • Bolivinės balandos (kvinoja), 0,75 stikl.
  • Daržovių sultinys, 1,5 stikl.
  • Malti kmynai arba kuminas, 1 a.š.
  • Kajeno pipirai, 0,25 a.š.
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Šaldyti kukurūzai, 1 stikl.
  • Konservuotos/virtos juodosios pupelės , 400 gr.
  • Šviežios kapotos kalendros, 0,5 stikl.
Gaminimo instrukcija:
  1. Supilkite aliejų į puodą, įkaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, apkepkite pamaišydami svogūną ir česnaką, kol gražiai paruduos (maždaug apie 10 min.).

  2. Įmaišykite balandas, supilkite sultinį, suberkite druską ir prieskonius, užvirinkite.

  3. Uždenkite dangčiu, sumažinkite temperatūrą, virkite dar apie 20 minučių, kol neliks skysčio.

  4. Įmaišykite šaldytus kukurūzus, pakaitinkite dar 5 minutes, įmaišykite pupeles ir kalendras, patiekite.

  5. Galima tiekti kaip garnyrą, tačiau skanu ir kaip atskiras patiekalas.

Receptą atsiuntė: Ieva

Komentarai