Bulvių košė su sūriu

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
15
Ingredientai:
  • Nuskustos ir stambiai supjaustytos bulvės, 2,2 kg
  • Sviestas, 6 v.š.
  • Grietinėlės sūris, 220 gr.
  • Tarkuotas Čederio sūris, 2 stikl.
  • Tarkuotas Parmezano sūris, 1 stikl.
  • Grietinė, 220 gr.
  • Česnakinė druska, 1 a.š.
  • Šiek tiek pieno
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Truputis žalumynų
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Bulves sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, kad apsemtų, užvirinkite ir virkite 15-20 minučių, kol suminkštės. Nusunkite ir sugrūskite.

  2. Dideliame dubenyje iki vientisos masės pertrinkite visus 3 sūrius, sumaišykite su grietine, pabarstykite paprasta, česnakine druska ir pipirais.

  3. Įmaišykite sūrio masę į bulves, jei reikia - įpilkite pieno (po šaukštą, kol gausite pageidaujamą konsistenciją).

  4. Bulvių košę patiekite pabarstę žalumynais. Nesudėtingas, bet išties skanus garnyras!

Receptą atsiuntė: Ieva

Komentarai