Bulvių tyrė su rozmarinais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Baltos bulvės, 5 vnt.
  • Raudonos bulvės, 5 vnt.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus, 2 v.š.
  • Neriebus pienas, 1 stikl.
  • Malti juodieji pipirai, 0,5 a.š.
  • Česnakas, 5 skilt.
  • Rozmarinų šakelės, 5 vnt.
  • Druska, 1 a.š.
  • Džiovinti rozmarinai, 2 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.

  2. Bulves ir svogūną perpjaukite į 4 dalis, sumaišykite su česnaku ir alyvuogių aliejumi, sudėkite į skardą.

  3. Apšlakstykite rozmerinų šakales aliejumi ir sudėkite ant bulvių.

  4. Pridenkite folija ir kepkite 45 minutes.

  5. Rozmarinų šakeles išmeskite, bulves sudėkite į didelį dubenį.

  6. Svogūną ir česnaką sutrinkite smulkintuvu, sudėkite ant bulvių ir viską sugrūskite.

  7. Supilkite pieną, pabarstykite druska, pipirais ir rozmarinais, išmaišykite ir patiekite.

Receptą atsiuntė: Beata

Komentarai