Keptos bulvės orkaitėje su svogūnu ir petražole

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Bulvės, 6 vnt.
  • Paprikos milteliai, 1 a.š.
  • Alyvuogių aliejus, 2 v.š.
  • Raudonas svogūnas, 1 galv.
  • Česnako skiltelės, 5 vnt.
  • Čili milteliai, 1 a.š.
  • Druska, 1,5 a.š.
  • Majonezas, 1 v.š.
  • Obuolių actas, 1,5 a.š.
  • Garstyčios, 1,5 a.š.
  • Sriracha padažas, 0,5 v.š.
  • Petražolės, 1 sauj.
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Dėkite nuskustas ir gabaliukais supjaustytas bulves į skardą, įtiestą kepimo popieriumi. Pašlakstykite aliejumi, užberkite druskos ir kepkite orkaitėje apie 20-30 minučių, kol bulvės pasidarys auksinės spalvos.

  2. Kol kepa bulvės, keptuvėje įkaitinkite truputį alyvuogių aliejaus ir pakepkite smulkintą svogūną apie 5-7 minutes. Dėkite kepti smulkintą česnaką, užberkite paprikos miltelių, čili miltelių. Nuolat maišydami dar pakepkite apie 2 minutes.

  3. Padarykite padažą: sumaišykite majonezą su obuolių actu, sriracha padažu, garstyčiomis.

  4. Patiekite bulves kartu su keptais svogūnais ir česnakais, užpilkite ant viršaus padažą ir pabarstykite smulkintų petražolių. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Rūta

Komentarai