Orkaitėje kepti obuoliai su varške ir razinomis

Kepti obuoliai su varške ir razinomis, Elena Shashkina | Shutterstock
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Obuoliai (didesni), 4 vnt.
  • Varškė, 150 gr.
  • Grietinė arba jogurtas, 2 v.š.
  • Razinos, 2 v.š.
  • Cukrus, 2 v.š.
  • Vanilinis cukrus, 1 a.š.
  • Cinamonas (nebūtina), 1 žiups.
Kepti obuoliai su varške ir razinomis, Elena Shashkina | Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

  2. Obuolius nuplaukite, nupjaukite viršūnę ir išimkite sėklalizdžius.

  3. Varškę sumaišykite su grietine ar jogurtu, cukrumi, vaniliniu cukrumi, įmaišykite razinas ir cinamoną.

  4. Į obuolių vidų sudėkite paruoštą varškės masę.

  5. Obuolius sudėkite į kepimo indą ir kepkite apie 20 - 25 min., kol obuoliai suminkštės.

  6. Kepti obuoliai su varške ir razinomis - tai šiltas, paprastas ir skanus desertas, kuris puikiai tinka rudens ar žiemos vakarams. Razinas galite pakeisti kitais džiovintais vaisiais ar uogomis, cukatais, riešutais arba obuolius įdaryti tik pasaldinta varške.

Receptą atsiuntė: Sveikata.lt

Komentarai