Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C.
Cukiniją nulupkite, smulkiai sutarkuokite ir šiek tiek nuspauskite.
Kiaušinius išplakite su pienu ar grietinėlė, druska ir pipirais.
Įmaišykite cukiniją ir miltus.
Kepimo indą patepkite sviestu (geriausia keramikinį ar stiklinį) ir į jį supilkite omleto masę.
Indą įstatykite į didesnį kepimo indą, pripildytą karšto vandens iki pusės aukščio.
Kepkite orkaitėje apie 25 - 30 min., kol omletas pakils ir gražiai apskrus viršuje.
Šis omletas yra labai švelnus ir purus, drėgnas ir minkštas, puikiai tinkantis pusryčiams ar lengvai vakarienei. Cukinijos skonio jame nesijaučia, tačiau ji suteikia drėgnumo ir purumo. Jei norite kiek intenstyvesnio skonio, galite į omletą įmaišyti šiek tiek ryškesnio skonio kietojo ar čederio sūrio.
Komentarai