Persivalgymas – nuolatinis švenčių palydovas, kadangi daugumai didžiosios metų šventės labiausiai siejasi su vaišėmis nukrautu stalu ir valgymu ištisą dieną. Ne išimtis ir Velykos. Kaip pažymi mitybos ekspertė Indrė Trusovė, prieš sėsdami prie šventinio vaišių stalo turėtume nepamiršti apie persivalgymo pasekmes: skrandžio skausmus, silpnumą ir ...
Virškinimo fermentai – vieni dažniausiai vaistinėse perkamų preparatų. Jie populiarūs tiek persivalgymais būdingais šventiniais laikotarpiais, tiek ir įprastomis dienomis – juk sutrikusiu virškinimu žmonės skundžiasi ištisus metus. Vis dėlto virškinimui gerinti skirti vaistai toli gražu nėra nekalti, o vartojami su tam tikrais preparatais gali i...
Liežuvis turi apie 9000 skonio receptorių. Skonis geriausiai skiriamas esant 24 laipsniams Celsijaus