Orams nedžiuginant, dažnai skamba raginimai stiprinti imunitetą. Stipri sveikata ir atsparumas leidžia visai nesirgti arba įvairių negalavimų patirti kur kas rečiau.
„Sveika mityba – tai vienas pagrindinių sveikatą lemiančių gyvensenos veiksnių bei ligų riziką mažinančių elementų“, – sako specialistai. Ką reikia apie ją žinoti, kokių taisyklių laikytis?
Naujos lieknėjimo metodikos dygsta kaip grybai po lietaus, bet universalių nėra – kiekvienas turi rasti savo „receptą“.
Jeigu sportas ir dietos neduoda jokių rezultatų, verta susimąstyti: ar viską darote gerai?
Viduržemio jūros regionui priklausanti Italijos virtuvė jau įsitvirtino Lietuvoje. Picoje ir makaronuose didelės žalos nemato ir dietologai, patariantys perimti gerąsias italų maisto derinimo bei gardinimo tradicijas, bet ne įprotį ypač gausiai valgyti vakare.
Parduotuvių lentynose vis daugiau įvairiausių sojos produktų, o ir sveikai besimaitinantys dažnai išdidžiai pareiškia įprastus maisto produktus iškeitę į soją. Toks maistas yra itin išgirtas: sveikas, turintis mažai riebalų, padedantis išvengti širdies ligų ir praturtintas kitomis gerosiomis savybėmis. Vis dėlto dažnai pasiduodama aplinkinių įti...
Gydytojai sudarė šio sezono superproduktų sąrašą. Kas į jį patenka? Kaip visas šias rudens dovanas geriausia paruošti, kad jos duotų kuo daugiau naudos sveikatai?
Tai, ką esame linkę laikome kaprizu „iš gero gyvenimo“, iš tikrųjų gali būti rimtas įspėjimas apie sveikatos būklę. Dietologai išskiria apie tuziną populiarių produktų ir patiekalų, kurie, kai jų įsigeidžiame, gali įspėti apie svarbius mūsų organizmo pokyčius.
Garsėjantis savo grožiu, ramybe ir nepaliesta gamta penkis šimtmečius skaičiuojantis Ilzenbergo dvaras (Juodupės sen.) yra tikras istorijos ir gamtos lobynas. Nuostabaus dvaro išpuoselėtoje teritorijoje įkurtas didžiausias Baltijos šalyse biodinaminiais pagrindais veikiantis ūkis. Ilzenberge auginama ir gaminama tik itin švari ir natūrali žemės ...
Suaugusieji ir patys ne visada ir ne visi teisingai maitinasi, o ryte į darbą išskuba nepusryčiavę. Nejučia jų pavyzdžiu seka ir vaikai. Rūpestinga „Gintarinės vaistinės“ vaistininkė Jolita Skinderskienė sako, kad vaikams pusryčiai ypač svarbūs. Ne mažiau svarbu ir ką vaikas pusryčiams valgo.
Tyrimais nustatyta, miego metu knarkia net 40 proc. suaugusiųjų. Įvairios statistikos pateikia skirtingus duomenis, tačiau viena – neginčijama, knarkiančių vyrų yra du ar net tris kartus daugiau nei moterų.