Specialistų teigimu, susidomėjimas sveika mityba kasdien auga, o įsitikinimas, kad sveikas maistas yra neskanus, pamažu blėsta. Vištiena taip pat gali būti tuo pačiu metu ne tik gardi, bet ir maistinga, naudinga organizmui ir sveikatai. Viskas, ko reikia – tai žinoti, kokie gaminimo būdai yra sveikiausi bei kokias naudingąsias vištienos savybes ...
2014 m. rugsėjį Petras rašė: „Jau 22 m. kaip sergu venų patologija-tromboflebitai, dėl to turiu neįgalumą visam gyvenimui; buvo ir širdies infarktas, du kartus – plaučių embolija (na, kai trombai plaučius užkemša), nuolat geriu antikoaguliantus, kad nekrešėtų kraujas. Kepenys kažkaip neaiškiai sustreikuoja, gydytojai nenustato priežasties. Supra...
Šventiniai pasisėdėjimai prie gausiai vaišėmis nukrauto stalo retai kada praeina be pasekmių. Paliesiaus fizinio krūvio terapijos klinikos sveikatingumo specialistas Valdemaras Kavaliauskas atskleidžia, kaip save ir artimuosius apsaugoti nuo šalutinio švenčių poveikio.
Apsaugoti vaikus nuo visų pavojų – neįmanoma, tačiau stiprinti jų sveikatą, kad jie sirgtų rečiau – tiesiog būtina.
Intuityviosios mitybos propaguotojų teigimu, tas faktas, kad neprievartaujama savęs ir neatsisakoma jokių produktų, leidžia ne tik atsikratyti kilogramų, bet ir išlaikyti liekną figūrą.
Orams nedžiuginant, dažnai skamba raginimai stiprinti imunitetą. Stipri sveikata ir atsparumas leidžia visai nesirgti arba įvairių negalavimų patirti kur kas rečiau.
„Sveika mityba – tai vienas pagrindinių sveikatą lemiančių gyvensenos veiksnių bei ligų riziką mažinančių elementų“, – sako specialistai. Ką reikia apie ją žinoti, kokių taisyklių laikytis?
Naujos lieknėjimo metodikos dygsta kaip grybai po lietaus, bet universalių nėra – kiekvienas turi rasti savo „receptą“.
Jeigu sportas ir dietos neduoda jokių rezultatų, verta susimąstyti: ar viską darote gerai?
Viduržemio jūros regionui priklausanti Italijos virtuvė jau įsitvirtino Lietuvoje. Picoje ir makaronuose didelės žalos nemato ir dietologai, patariantys perimti gerąsias italų maisto derinimo bei gardinimo tradicijas, bet ne įprotį ypač gausiai valgyti vakare.
Liežuvis turi apie 9000 skonio receptorių. Skonis geriausiai skiriamas esant 24 laipsniams Celsijaus