Vitaminas C, dar žinomas kaip askorbo rūgštis – svarbi maisto medžiaga, būtina kraujagyslėms, kremzlėms, raumenims ir kolagenui kauluose formuotis, gijimo procesams.
Vitaminas C arba askorbo rūgštis vienas iš svarbiausių vitaminų, padedančių stiprinti imunitetą ir užkirsti kelią ligoms. Vitaminas C turi antioksidacinių savybių, kurios kovoja su laisvaisiais radikalais.
Vitaminai ir mineralinės medžiagos – tai tarytum orkestro atlikėjai, turintys savo partijas. Jie būtini normaliai medžiagų apykaitai, fiziologiniams procesams ir biocheminėms reakcijoms, vykstančioms mūsų organizme. Kaip atpažinti, kad kurio nors iš jų gauname per mažai? Ką tokiu atveju daryti?
Australų mokslininkai jau nuo 2004 metų tarpusavyje nesutaria, ar vitaminas C (askorbo rūgštis) yra išties toks jau stebuklingas ir geras vaistas nuo peršalimo ligų, kaip mums įprasta manyti. Norėdami išsiaiškinti tiesą, jie atliko per 30 tyrimų.
Vitaminas C ya šalinamas per inkstus, taigi, besaikis jo vartojimas "apkrauna" inkstus ir gali susidaryti sąlygos druskų kaupimuisi juose. Verta nepirkti ir nesandėliuoti šio preparato turinčių maisto papildų.
Dažnas lietuvis besididžiuodamas prieš svečių šalių gyventojus pasidžiaugia galimybe mėgautis visais keturių metų laikų atnešamais malonumais, o ypač sniegu.
Viename kvadratiniame pažasties odos centimetre gali būti iki 500 milijonų bakterijų