 
                                        
            
            
            
	Arbata – gėrimas, mėgstamas visame pasaulyje, tačiau įsivaizdavimas, kaip ją ruošti, tiekti ir net gerti, visiškai skirtingas. Siūlome įsipilti arbatos ir išgerti jos kartu!
	 
	Japonija
	
	Arbata „matča“ ruošiama iš susmulkintų aukščiausios kokybės žaliosios arbatos lapelių.
	 
	Indija
	
	Nuotraukoje – arbata „daržiling“. Ji auginama kalnuotoje Indijos ir Himalajų dalyje.
	 
	Didžioji Britanija
	
	Britai mėgsta juodąją arbatą su pienu.
	 
	Turkija
	
	Arbata patiekiama nedidelėse stiklinaitėse kartu su cukraus gabaliukais.
	 
	Tibetas
	
	Tibete arbata ruošiama su pienu, jako sviestu ir druska. Jos skonis – kartus.
	 
	Marokas
	
	Čia mėgsta gerti žaliąją arbatą su mėtomis.
	 
	Honkongas
	
	Į arbatą mėgsta įmaišyti tirštinto pieno, patiekia šaltą arba su ledo gabaliukais.
	 
	Taivanas
	
	Arbatą geria tiek karštą, tiek šaltą. Svarbiausia – su tapijokos kamuoliukais.
	 
	JAV
	
	Čia mėgstama juodoji arbata su cukrumi ir citrina. Kad skonis būtų švelnesnis, kartais įmaišo truputį sodos.
	 
	Rusija
	
	Mėgsta stiprią juodąją arbatą.
	 
	Pakistanas
	
	Arbata „masala“ ruošiama su prieskoniais ir sviestu.
	 
	Tailandas
	
	Mėgstama vietinių žolelių arbata su pienu ir ledu.
	 
	Kinija
	
	Mėgstama arbatos rūšis – „pu-erh“. Parduodama kubeliais arba kamuoliukais.
	 
	Egiptas
	
	Čia mėgstama nesaldinta juodoji arbata. Per vestuves ant stalo puikuojasi kinrožių arbata.
	 
	Mongolija
	
	Čia arbata ruošiama plokščiuose metaliniuose puoduose su pienu ir druska.
	 
	Argentina
	
	Čia mėgstama „matė“ – žalioji arbata, turinti daug vitaminų ir antioksidantų.
	 
	Pietų Afrika
	
	Mėgstama arbata – „rooibos“. Ji raudona ir pasižymi švelniu, salsvu skoniu.
	 
	Mauritanija
	
	Čia arbata geriama iš trijų puodelių – nuo nesaldžios arbatos pereinama prie saldžios.
	 
	Malaizija
	
	Mėgsta plaktą juodąją arbatą su pienu ir cukrumi. Arbata geriama vietoje deserto.
	 
	Kuveitas
	
	Mėgstama juodoji arbata lapeliais su kardamonu ir šafranais.
	 
	Kataras
	
	Šioje šalyje arbata virinama du kartus (su pienu ir cukranendrių cukrumi).
Alkio jausmas atsiranda praradus 1% organizmo vandens. Netekus organizmui daugiau kaip 5% vandens, žmogus praranda sąmonę, o daugiau 10% - mirti
Kitas faktas
Komentarai