Užkandėlė "Drakono suktinukai"

Užkandėlė "Drakono suktinukai"

Užkandėlės pagaminimui reikalingą lydytą sūrį rinkitės be jokių prieskonių arba tik su žolelėmis.

Reikės:

 

  • 2 kiaušinių
  • 50 gramų raudonųjų ikrų
  • 100 gramų juodųjų alyvuogių be kauliukų
  • 100 gramų lydyto sūrio
  • Didelių salotos lapų
  • 50 gramų krapų arba kitų prieskoninių žolelių
  • Svogūno laiškų
  • Druskos ir pipirų
  • Sviesto kepimui


Alyvuoges supjaustykite griežinėliais, krapus susmulkinkite. Į dubenėlį išmuškite kiaušinius ir pagardinkite juos druska bei pipirais. Išplakite kiaušinius, o į plakinį suberkite alyvuoges ir krapus.

Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį sviesto, supilkite trečdalį kiaušinių plakinio, paskirstykite po keptuvę, kad gautųsi tarsi didelis blynas ir apkepinkite iš abiejų pusių. Iš paruoštos tešlos turėtų gautis maždaug 3 blynai. Pusę paruošto blyno patepkite lydytu sūriu, o jį apibarstykite raudonąja ikra.

Blynelį dėkite ant didelio salotos lapo ir susukite ritinėlį, pradėdami nuo tos pusės, kur yra ikra. Susuktus ritinėlius suriškite svogūnų laiškais (arba kuo nors kitu) ir supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais.

Komentarai (2)

Raimonda 2012-08-15 10:09
Labai puošnus patiekalas ir gana skanus.
liuda 2012-03-06 17:32
ojjjj nevalgiau ikru simta metu...