Vietoje maltos jautienos galite naudoti kiaulieną, o vietoje čili miltelių - šviežius čili pipirus.
Reikės:
Svogūną, česnaką ir raudonąją papriką smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, maždaug 7 minutes pakepinkite svogūną, sudėkite paprikas, pakepkite dar 5 minutes ir suberkite česnaką, druską bei prieskonius. Viską išmaišykite ir pakepinkite 1 minutę. Į bendrą masę sudėkite faršą ir pakepinkite, kol mėsa pakeis spalvą.
Indelyje sutrinkite pomidorus su sultimis, supilkite ant faršo ir palaukite kol užvirs. Ugnį sumažinkite, ant keptuvės uždėkite dangtį ir patroškinkite 15 minučių. Tuomet supilkite pupeles bei kukurūzus ir patroškinkite dar 10 minučių. Patiekiant įtarkuokite šiek tiek sūrio. Galima uždėti grietinės.
Jeigu skauda gerklę, smulkiai supjaustykite svogūną ir užpilkite cukrumi. Po kelių valandų perkoškite ir gerkite po šaukštelį. Citrinos sultys, pasaldintos medumi,- geriausias vaistas užkimus.
Kitas faktas
Komentarai (1)