Burokėliai – vienos populiariausių ir įprasčiausių daržovių mūsų virtuvėje, ir ne be reikalo: jie ne tik skanūs, bet ir naudingi, turi mažai kalorijų, bet daug vitamino C, В grupės vitaminų, folio rūgšties, obuolių, citrinų, pieno ir kitų rūgščių, kurios skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą ir gerina virškinimą, taip pat magnio, vario, reikaling...
Sulieknėti ir puikiai atrodyti nori tikriausiai visi. Ar žinojote, kad įgyvendinti šią svajonę jums gali padėti kmynai?
Rudens pradžia – turbūt geriausias metų laikas laikytis dietos: šiuo periodu netrūksta šviežių vaisių ir daržovių, dėl kurių dietos bus ne tik efektyvios ir nekaloringos, bet ir naudingos sveikatai. Suprantama, kad kils pagunda pasislėpti po antklode, šveisti saldžias bandeles ir lepintis karštu šokoladu, tačiau kas liks iš figūros, kurios taip ...
Gydytojai dažnai primena, kad druskos suvartojame per daug, tačiau kartais atrodo, kad rankos tiesiog pačios siekia ko nors sūraus... Kodėl taip nutinka, kuo druska žalinga organizmui ir ar įmanoma sumažinti potraukį jai?
Skaičiuojantiems kalorijas niekada negalima aklai tikėti viskuo, kas rašoma ant produkto pakuotės – juk patiekalo kaloringumas labai priklausys nuo to, ką ir kaip gaminsite. Siūlome sužinoti, kiek kalorijų turės 100 g produkto, jeigu pasirinksite vieną iš nurodytų gaminimo būdų (beje, išduosime paslaptį: didesnis kaloringumas – ne visada blogybė!)
Rugpjūčio antroje pusėje turgūs ir prekybos centrai pakvimpa arbūzais. Ar žinote, kuo šie vaisiai (o tiksliau – netikros uogos) naudingi mūsų organizmui, kaip juos išsirinkti ir su kuo valgyti?
Žarnyno valymo procedūrų pradininku laikomas rusų biologas ir Nobelio premijos laureatas Ilja Mečnikovas. Jau prieš šimtmetį savo „Optimizmo etiuduose“ jis rašė, kad labiausiai žmogaus amžių trumpina organizmo apsinuodijimas toksinais, susidarančiais žarnyne pūvant mikroflorai.
Atsikratyti ilgą laiką kauptų kilogramų sudėtinga, tačiau įmanoma – svarbu tik laikytis kelių taisyklių, ir nereikalingas svoris nepastebimai ištirps savaime. Vis dėlto siekiant greitesnių rezultatų šios taisyklės neretai ignoruojamos... Kokios dažniausios klaidos kliudo lieknėti?
Daugelis iš mūsų kasdien kartoja tas pačias mitybos klaidas: derina nesuderinamus produktus, vakarienei valgo tai, ką reikėtų pusryčiams, ir atvirkščiai. Ką daryti?
Amerikoje populiarus riešutų sviestas intensyviai skinasi kelią ir į lietuvių virtuvę. Tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorės Bertos Garuckės teigimu, tautiečiai po truputį įvertina šio valgio naudą ir randa vis daugiau jo panaudojimo būdų (pavyzdžiui, kad ir pagardinant paprasčiausius blynelius).
Jei be perstojo rėktum 8 metus, 7 mėnesius ir 6 dienas, tai pagamintum pakankamai energijos užvirinti vandenį vienam kavos puodeliui