Kmynas, kilęs iš senovės Egipto, yra vienas seniausių sėklinių augalų. Negana to, kad šis prieskonis itin plačiai naudojamas įvairių virtuvių kulinariniuose maisto šedevruose (daugiausiai – Baltijos ir Skandinavijos šalyse, Rusijoje, Vokietijoje, o kitose šalyse naudojamas šiek tiek giminingas prieskonis – kmyninis kuminas), iš jo taip pat gaminama ir kmynų arbata, kuri puiki pagalbinė priemonė nuo viduriavimo ar kaip tik vidurių užkietėjimo – sureguliuoja virškinimo sistemos darbą.
Kmynas pasižymi ir kitomis nuostabiomis savybėmis, tokiomis kaip:
Jeigu skauda gerklę, smulkiai supjaustykite svogūną ir užpilkite cukrumi. Po kelių valandų perkoškite ir gerkite po šaukštelį. Citrinos sultys, pasaldintos medumi,- geriausias vaistas užkimus.
Kitas faktas
Komentarai