Šiais laikais dauguma su nuostaba žiūrime į Rubenso tapybą, kurioje pavaizduotos apvalainos moteriškės ir negalime patikėti, kad kadaise buvo laikai, kuomet kraują kaitindavo būtent jos, o ne lieknos it smilgos gražuolės, kurios, tiesą sakant, tais laikais buvo laikomos paprasčiausiai ligotomis.
Kas per daug, tas nesveika – tai universali tiesa, kurią pritaikyti savo gyvenime gali kiekvienas. Ir vis dėlto mes norime gyventi sveikiau, kokybiškiau, tad pradedame atidžiau rinktis tai, ką valgome. Pastangos sveikintinos, tačiau perlenkti lazdos nereikia – juk kartais mūsų iš nuogirdų perimtos žinios prasilenkia su tikrove.
Vieniems žaliavalgystė – tai nuotykis, galimybė patirti kažką nauja ir dar neatrasta, kitiems – tiesiog būtinybė, o dar kitiems – kažkas iracionalaus ir sunkiai paaiškinama. Vis dėlto negalima nepastebėti, kad šis reiškinys Lietuvoje taip pat tampa vis populiaresnis, todėl nutarėme pakalbinti žalio maisto restorano „Raw Raw“ vadovę Olgą Dzindze...
Britų mokslininkai nusprendė atsakyti į seniai visiems ramybės neduodantį klausimą: ar galima valgyti ant žemės nukritusį maistą? Juk daugelis įsitikinę, kad pakėlus jį per tris ar penkias sekundes, niekas per tą laiką nepasikeis.
Lisa Tillinger Johansen – dietologė ir mitybos ekspertė iš Los Andželo. Suaugusiesiems ir vaikams ji veda paskaitas apie diabetą, hipertenziją, cholesterolį, svorio kontrolę ir kitas sveikatos problemas, o neseniai išleido knygą „Greito maisto išteisinimas“ (Fast Food Vindication).
Trečiadienio vakarą menininkė ir televizijos laidų vedėja Nomeda Marčėnaitė bei virtuvės šefas Reinaldas Janonis surengė kulinarijos pamoką, kurioje svečius supažindino su stevijos augalu. Šis, dar vadinamas medaus žole, augalas pasižymi tuo, kad yra net 200 kartų saldesnis už įprastą cukrų ir neturi kalorijų, todėl yra puikus pasirinkimas sauga...
Vaisiai ir daržovės, kurių minkštimas yra šviesios spalvos, veiksmingai sumažina insulto tikimybę,- tokias išvadas pateikė Olandijos mokslininkai. Anot jų, vos 25 gramai tokio maisto kiekvieną dieną gali 9 procentai sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką.
Visi esame prisiklausę apie vegetarizmo pliusus bei minusus mūsų organizmams. Tačiau nepamirškime, kad ir daržovėse slepiasi tiek nitratai, tiek chemija. Taigi šį kartą apie tai, kokie nitratai atkeliauja kartu su daržovėmis ir kaip jie mus įtakoja.
Manote, kad servelatas – tai rinktinė mėsa? Jūs labai klystate! Mėsos šiame produkte yra mažiausiai. O pavojų sveikatai – kur kas daugiau.
Jei mėgstate sūrį ir jogurtą, turbūt apsidžiaugsite sužinoję, kad šie produktai padeda sumažinti antrojo tipo diabeto riziką. Tyrimas publikuotas žurnale „American Journal of Clinical Nutrition“.
Pirmadieniais kalbamės su žmonėmis, kurie vienaip ar kitaip prisideda prie sveikatinimo - tikimės, kad šie interviu jums taps ne tik įdomiu paskaitymu, bet ir paskata patiems gyventi sveikiau. Šiandien pateikiame įdomų pokalbį su Vilma Brunhuber - moterimi, kuri ne tik pati gyvena sveikai, bet ir to moko kitus.
Japonų mokslininkai sukūrė akinius, kuriuos dėvint maisto porcija atrodo 50 % didesnė, tačiau kitų daiktų proporcijos išlieka nepakitusios.
Lietuvoje beveik 70 proc. suaugusių gyventojų turi padidintą cholesterolio lygį, tad susimąstyti būtina kiekvienam - naujausių tyrimų duomenimis reikėtų ne tik aktyviau gyventi, bet ir vartoti tam tikrą maistą.
Didelis noras, pasiryžimas ir valia - štai trys pagrindiniai dalykai, kurių reikia norint pasiekti savo tikslą. Ši mergina įrodė, kad tikrai nori ir yra pasiryžusi atsikratyti anstvorio. Jai pavyko: 32 kilogramų kaip nebuvę.
Mokslininkai įspėja, kad artėja riba, kai beveik viso pasaulio žmonės taps vegetarais. Per kelis dešimtmečius tiesiog pritrūks mėsos. Preliminariais skaičiavimais, gyvulinės kilmės maistas sudarys tik 5 % mūsų suvartojamų kalorijų kiekio.
Ar kada susimąstėte, kaip dažnai susiduriate su nuomone, kad valgyti duoną yra nesveika, kad ji skatina svorio augimą ir t. t.? Panašu, kad apie tai galima pamiršti – britų mokslininkai įrodė, kad duona iš tiesų turi labai daug kaulams reikalingo kalcio ir B grupės vitaminų, padedančių kovoti su stresu. Sakysite, visa tai žinoma jau seniai. O ar...
Šios profesijos dailiosios lyties atstovės pasižymi itin patrauklia figūra. Kad jos neprarastų, moterys laikosi keturių dienų trukmės specialios dietos. Metodo privalumas yra tas, kad svorio numetama labai greitai, be to, racionas sveikas. Nėra jokių kontraindikacijų, laikytis dietos gana paprasta.
Niekaip negalite atsikratyti potraukio saldumynams? Esate toli gražu ne vieni – moksliniai tyrimai rodo, jog žmonių polinkis į saldų skonį yra įgimtas ir veikiausiai išsivystė todėl, kad mus trauktų motinos pienas ir kiti energijos šaltiniai. Kaip visa tai atsiliepia dietos besilaikantiems žmonėms buvo nagrinėta tarptautinėje dietologų konferenc...
Amerikos mokslininkams iš Oregono universiteto pavyko išsiaiškinti, kad kepto maisto daromą žalą gali padėti sumažinti špinatai.
Gyvename tokiais laikais, kai automobilis jau ne prabangos dalykas, o būtinybė. Kartais už vairo tenka praleisti net po keletą valandų per dieną, o vakarais jaučiami pilvo ir galvos skausmai, dirglumas. Ilgainiui gali prasidėti skrandžio problemos, vidurių užkietėjimas ir... hemorojus. Mes retai kada susimąstome, kad visa tai gali būti susiję su...
Pasaulio sveikatos organizacijos specialistai prognozuoja, kad 2030 m. dažniausiai pasitaikanti liga pasaulyje bus depresija: šis sutrikimas pralenks net širdies ir kraujagyslių sistemos ligas.