Italų dietologų teigimu, daugelis moterų vis dar klaidingai įsitikinusios, kad makaronai kenkia figūrai, todėl, bijodamos priaugti nereikalingų kilogramų, atsisako šio produkto.
Visi puikiai žinome, kad maistą visuomet reikia gerai sukramtyti, o valgyti reikėtų niekur neskubant. Tačiau ar dažnai šitaip elgiamės? Ar mokame mėgautis kiekvienu kąsniu, ar tiesiog pripuolame prie maisto tam, kad nebeurgztų skrandis?
Pasauliniai mados namai, žurnalai ir reklamos diktuoja sėkmingos, savo kūną ir gyvenimą kontroliuojančios, asmenybės kultą, nuolat mums primena, kaip turėtume atrodyti, kiek sverti ir ką vilkėti, kad tilptume į bekompromisius geidžiamo atvaizdo visuomenėje standartus. Grožis neatsiejamas nuo liekno, išpuoselėto ir dažnai dietomis iškankinto kūno...
Daugelis merginų, norinčių atsikratyti priklausomybės nuo tabako, delsia ir nesiima veiksmų, nes baiminasi, kad priaugs nereikalingo svorio. Nikotinas iš tiesų greitina medžiagų apykaitą, tačiau tai – ne priežastis toliau gadinti savo sveikatą. Mes patarsime, ką valgyti, kad svoris nepradėtų augti.
Šiais laikais aliejų galime įsigyti visur: turgeliuose, specializuotose parduotuvėse, prekybos centruose. Išsirinkti gerą – sunkus uždavinys. O ką jau kalbėti apie tai, kaip atskirti, kuris yra geriausias kepimui, kuris – šaltiems užkandžiams, kurį pilti į gruzdintuvę, o kurį tepti ant plaukų ir odos. Pamėginkime viską išsiaiškinti.
Iš pirmo žvilgsnio priklausomybė nuo maisto gali pasirodyti kaip visiška nesąmonė, kadangi maisto paskirtis yra palaikyti žmogaus gyvybę ir jėgas. Tačiau žmogaus smegenų sandara yra tokia, kad jis mums ima reikšti daug daugiau: valgymas mums suteikia pasitenkinimą.
Per dideli maisto kiekiai veikia ne tik išvaizdą, bet ir sveikatą: atrodo, tik keli papildomi kilogramai, o nervų, širdies ir kraujotakos sistema iš karto pajaučia skirtumą. Tačiau vien pabadauti nepakanka. Mūsų siūlymas – sveikai mesti svorį ir tuo pačiu išsivalyti organizmą.
Pats paprasčiausias būdas numesti keletą nereikalingų kilogramų – reguliariai darytis iškrovos dienas. Ką daryti, kad jos praeitų lengvai, be diskomforto? Kaip išvengti sveikatai pavojingų klaidų?
Vargu ar atsiras bent viena moteris, kuri per savo gyvenimą nebūtų išbandžiusi kokios nors dietos. Deja, kova su antsvoriu neretai baigiasi nesėkme. Ką daryti, kad rezultatai būtų geresni? Štai keletas patarimų.
Apžvelkime, kokių produktų reikėtų įtraukti į savo racioną, jeigu norite būti sveikesni ir pagražinti kūno linijas.
Pasyvus gyvenimo būdas, netinkamas racionas ir kitos panašios problemos negali praeiti be pasekmių. Dėl to nukenčia organai ir jų funkcijos, tačiau daugiausiai kliūna nervų sistemai ir medžiagų apykaitai. Būtent dėl jų disbalanso atsiranda antsvorio, kuris ilgainiui gali pereiti į nutukimą.
Dėl nepakankamos ar blogos mitybos milijonai pasaulio žmonių patiria sunkių sveikatos sutrikimų. Ne mažesnį susirūpinimą kelia ir per maistą plintančių užkrečiamųjų ligų problema.
Bloga nuotaika – kaip tikra audra jūsų organizmui. Negana to, kad apima apatija ir užplūsta pesimistiškos mintys, dar ir figūra tikrai negražėja: apima begalinis noras valgyti, o apie bent kažkokį aktyvumą net pagalvoti nesinori.
Pajutus stresą, įtampą ar kitokį emocinį susijaudinimą, vieni žmonės negali praryti nė kąsnio, o štai kiti iš karto puola prie maisto, tarsi kramsnojimas būtų vienintelis nusiraminimo ir atsipalaidavimo būdas. Tai - emocinis valgymas.
Kas yra šokoladas? Tai džiaugsmas, meilė, sveikata ir grožis... Svarbu tik mokėti atskirti tikrąjį nuo klastotės, antraip naudos nepešite.
Jau bene trečią dešimtmetį į mūsų gyvenimus lėtai, bet užtikrintai bando įsibrauti genetiškai modifikuoti organizmai – GMO. Diskusijos šiuo klausimu netyla iki šiol: vieni bando įteigti GMO naudą, kiti atkakliai tam priešinasi, o į nesibaigiančius debatus įsitraukė visa tarptautinė bendruomenė.
Grikiai – jau savaime vertingas produktas. Vieni jį vartoja nuolat, kiti gi, nežinodami, kad šios kruopos – tai ne tik garnyras, bet ir vaistas, apsiriboja tik viena kita lėkštele jų košės per mėnesį. Ar esate girdėję, kad grikiai puikiai valo organizmą ir pasižymi daugybe kitų naudingų savybių? Šį kartą pakalbėsime apie tai, kaip juos naudojant...
Šiais laikais dauguma su nuostaba žiūrime į Rubenso tapybą, kurioje pavaizduotos apvalainos moteriškės ir negalime patikėti, kad kadaise buvo laikai, kuomet kraują kaitindavo būtent jos, o ne lieknos it smilgos gražuolės, kurios, tiesą sakant, tais laikais buvo laikomos paprasčiausiai ligotomis.
Kas per daug, tas nesveika – tai universali tiesa, kurią pritaikyti savo gyvenime gali kiekvienas. Ir vis dėlto mes norime gyventi sveikiau, kokybiškiau, tad pradedame atidžiau rinktis tai, ką valgome. Pastangos sveikintinos, tačiau perlenkti lazdos nereikia – juk kartais mūsų iš nuogirdų perimtos žinios prasilenkia su tikrove.
Tyrimais nustatyta, miego metu knarkia net 40 proc. suaugusiųjų. Įvairios statistikos pateikia skirtingus duomenis, tačiau viena – neginčijama, knarkiančių vyrų yra du ar net tris kartus daugiau nei moterų.