Mokslininkų iš JAV teigimu, pati naudingiausia riešutų rūšis – graikiniai riešutai. Tokia išvada padaryta išanalizavus 9 dažniausiai vartojamų riešutų rūšis. Būtent juose yra daugiausia antioksidantų. Pasirodė, kad šis produktas yra naudingesnis, negu žemės riešutai, pistacijos, kedrai ir migdolai.
Niekam ne paslaptis, kad Viduržemio jūros dieta daro labai gerą poveikį fizinei žmonių sveikatai. Jos gerbėjai dabar gali džiaugtis dar labiau – nustatyta, kad dieta naudinga ir psichikai.
Devyniolikmetė Džiordžija Davis per savaitę nusipirkdavo iki 20 kebabų ir kaskart užsisakydavo po du 1,5 litro „Coca Cola“ butelius.
Niekam ne paslaptis – kuo arčiau vasara, tuo labiau žmonės stengiasi sulieknėti, tačiau mokslininkai įspėja: didžioji dauguma dietų, pagrįstų kalorijų skaičiavimu, yra pasmerktos nesėkmei.
Brighamo moterų ligoninės (JAV) tyrėjai padarė išvadą, kad sotieji riebalai (dar vadinami trans-riebalais) pablogina ne tik širdies ir kraujagyslių sistemos, bet taip pat ir galvos smegenų darbą.
Kad ir kaip keistai ir netikėtai tai nuskambėtų, spraginti kukurūzai – visai neblogas antioksidantų ir ląstelienos šaltinis.
Ar gali anglies dvideginis ore mus storinti? Šią hipotezę iškėlė danų mokslininkai, kuomet pastebėjo, kad Danijoje nutukusių gyventojų skaičius auga lygiagrečiai su anglies dioksido padidėjimu atmosferoje.
Turbūt jau seniai visiems žinoma, kad universalių dietų norintiems numesti svorio nebūna. Naujus tyrimus atlikę mokslininkai mano, kad rado šios problemos sprendimo raktą. Tokią išvadą padarė Erikas Bergas, knygos „7 riebalų deginimo principai“, autorius. Jis pažymi, kad svorio augimui didžiausią įtaką turi ne genetika, o hormonų poveikis – būte...
Genetiškai modifikuoti pašarai – tai yra atsakymas kaip GMO pasiekė kiekvieno Lietuvos piliečio namus. Lietuvos prekybos tinkluose nėra kiaušinių, pieno, mėsos produktų be GMO. Jie į produktus pateko per pašarus, kuriuose yra genetiškai modifikuotų organizmų.
Kalifornijos universiteto mokslininkai Stokholme pabandė išsiaiškinti, kaip riebūs pieno produktai veikia žmogaus sveikatą. Buvo padaryta išvada, kad dažnas tokio maisto vartojimas yra kenksmingas.
Mokslininkai iš Ajovos valstijos padarė išvadą, kad lėtas maisto kramtymas skatina svorio augimą. Anksčiau manyta, kad greitas pasisotinimas slopina organizme alkio hormono grelino sintezę. Iš tiesų, lėtai valgant porcija tikrai gali būti dvigubai mažesnė, tačiau svoris dėl to nemažėja. Eksperimente dalyvavo 20 savanorių studentų.
Susipažinkite: tai – devyniolikmetė Sophie Ray iš Anglijos, pastaruosius 8 metus valganti vien tik picą „Margarita“. Mergina pripažįsta, kad kiti produktai jai kelia pasišlykštėjimą.
ikrai visi esame girdėję šventą taisyklę: valgyk neskubėdamas ir gerai sukramtyk. Deja, tikrai ne visuomet šios taisyklės paisome, juk nėra kada, o ir valgome dažniausiai tik tuomet, kai skrandis ima susitraukinėti iš alkio.
Daugelį metų dietologai vienbalsiai tvirtino, kad keptas maistas sveikatai nenaudingas, kad jis gali sukelti labai daug problemų, negalavimų ir ligų. Vis dėlto naujausi ispanų mokslininkų tyrimai parodė, kad kepimo aliejaus kiekis nedaro jokios įtakos širdies ir kraujagyslių ligų vystymuisi.
Nyderlanduose mokslininkai iš Leideno universiteto įrodė, kad tarp kraujyje cirkuliuojančio cukraus kiekio ir to, kaip išoriškai atrodo žmogus (kitaip tariant, kokio amžiaus jį mano esant aplinkiniai), yra tiesioginis ryšys.
Neseniai paaiškėjo vienas labai netikėtas dalykas – pasirodo, kad vaisiai, kurie iki šiol atrodė neįtikėtinai naudingi žmogaus sveikatai, iš tiesų turi labai daug trūkumų.
Šv. Velykos – spalvingiausia, ryškiausia ir margiausia metų šventė, švenčiama pirmąjį mėnulio pilnaties sekmadienį po pavasario lygiadienio. Kaip žinia, pagrindinis Velykų simbolis - kiaušinis, taigi šį kartą siūlome apie tai ir pakalbėti.
Pasaulyje gerai žinomas ir visuotinai pripažįstamas žurnalas Lancet nutukimą pavadino ne liga, o tiesiog – pandemija. Anot ekspertų, nepaisant vis labiau propoguojamo sveiko gyvenimo būdo, žmonės vis labiau storėja.
Mokslininkai padarė išvadą, kad sumuštiniai su nedideliais dumblių gabaliukais yra labai naudingi sveikatai. Geriausia tokius sumuštinius daryti ant skrudinimui skirtos duonos.
Konservantai – praktiškai neatskiriama maisto dalis. Jie padeda išlaikyti maisto šviežumą, nes apsaugo produktus nuo mikroorganizmų poveikio. Konservantus ant produktų etikečių galite atskirti pagal E raidę ir šalia jos esančius skaičius nuo 200 iki 299.
Jei be perstojo rėktum 8 metus, 7 mėnesius ir 6 dienas, tai pagamintum pakankamai energijos užvirinti vandenį vienam kavos puodeliui