Paprastas varškės apkepas

Paruošimo laikas:
Apie 1 val.
Patiekalo kaina:
17 Lt
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Varškė, 500 gr.
  • Kiaušiniai, 5 vnt.
  • Pienas, 100 ml
  • Cukrus, 50 gr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Ištrinkite dubenyje varškę, cukrų ir kiaušinių trynius. Manus užpilkite karštu pienu ir palaukite, kol išbrinks.

  2. Supilkite ant varškės išbrinkusius manus ir išmaišykite. Baltymus išplakite iki standžių putų, sudėkite į masę ir vėl atsargiai išmaišykite.

  3. Į kepimo formą įtieskite sviestinio popieriaus (arba tiesiog patepkite ją riebalais ir pabarstylite manais arba džiūvėsėliais) ir supilkite varškės masę. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 50 min.

Receptą atsiuntė: Rimantė

Komentarai (1)

As kepu nuo seno truputį kitaip 2012-04-19 21:51
1 l pieno truputį pašildau. Po to į pieną dedu 7-8 kupinus valg. š. manų.Kol brinksta manai paruošiu varškę.
Varškės imu apie 1 kg.Dedu 3-4 kiaušinius,5-6 v.š. cukraus, truputį vanilino ir pusė a.š. kepimo miltelių. Viską išmaišau. Tiesa! dar užmerkiu gerą stiklinę razinų. Šeima mėgsta kai jų būna daug, tada cukraus galima dėti mažiau. Į išmaišytą tešlą supilu pieną su manais ir į orkaitę 200 karštumo apie 40 min. Valgyti reikia pravėsusį, bet šiltą. labai skanu.

Ar žinote, kad...

Vidutiniškai suaugęs žmogus turi apie 100 milijardų smegenų ląstelių, iš kurių apie 85000 prarandame kasdien. Jei visas savo smegenų ląsteles sujungtume į siūlą, jo užtektų nuo čia iki saulės ir atgal..

Kitas faktas