Mes dažnai girdime apie šviežių vaisių ir daržovių naudą mūsų organizmui. O ar žinojote, kad, pavyzdžiui, saldžiosios paprikos net ir apdorotos termiškai išsaugo savo naudingąsias savybes? Būtent todėl jų turėtų būti tiek jūsų, tiek jūsų artimųjų racione.
Privalumai:
Trūkumai: paprikose gana dažnai būna pesticidų. Jos netinka sunkios stenokardijos formos atveju, sutrikus širdies ritmui, hipertonikams, sergantiems skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige, gastritu ir žmonėms, kurių skrandžio rūgštingumas per didelis. Nerekomenduotina valgyti ir paūmėjus lėtinėms inkstų ir kepenų ligoms, įsisenėjus hemorojui, padidėjus nervų sistemos jautrumui, taip pat sergantiems epilepsija.
Kaulai yra organizmo kraujo gamykla. Kas sekundę kaulų čiulpai pagamina 3 milijonus raudonųjų kraujo kūnelių
Kitas faktas
Komentarai (7)