Bruknių uogienė

Namninė bruknių uogienė, Edalin Photography | Shutterstock
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
20
Ingredientai:
  • Bruknės, 1 kg
  • Cukrus, 500 gr.
  • Citrinos sultys, 1 v.š.
Namninė bruknių uogienė, Edalin Photography | Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Bruknes nuplaukite, perrinkite sugedusias uogas.

  2. Į puodą sudėkite bruknes ir cukrų, atsargiai permaišykite ir palikite ~1 val. kad uogos išleistų sultis.

  3. Jei norite, uogienę galite virti su papimdomais prieskoniais - cinamonu, gvazdikėliais, kardamonu, vanile.

  4. Puodą užkaiskite ant vidutinės ugnies, dažnai maišydami virkite ~15–20 min., kol masė sutirštės.

  5. Virimo pabaigoje supilkite citrinos sultis – jos padeda uogienei ilgiau išsilaikyti ir suteikia natūralios rūgštelės.

  6. Jeigu naudojote prieskonius ir jie nėra malti (pavyzdžiui, cinamono lazdelės), juos išimkite.

  7. Uogienę, jeigu norite, galite pertrinti. Jeigu norite itin tolygios, džemo konsistencijos, reikėtų pertrinti per sietelį.

  8. Karštą uogienę supilkite į sterilius stiklainius iki pat viršaus, tuoj pat užsukite.

  9. Stiklainius apverskite dangteliais žemyn, užklokite rankšluosčiu ir palikite, kol atauš.

Receptą atsiuntė: Sveikata.lt

Komentarai