Klasikinis pienių medus

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
8
Ingredientai:
  • Pienių žiedlapiai, 400 gr.
  • Citrina, 1 vnt.
  • Cukrus, 1 kg
  • Vanduo, 1 l
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Žiedlapius sudėite į gilų indą ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų, mirkinkite 10-12 valandų.

  2. Žiedlapius nukoškite ir išmeskite, o skystį supilkite į puodą, suberkite cukrų, tarkuotą citrinos žievelę, supilkite išspaustas 1 citrinos sultis.

  3. Užvirinkite, sumažinkite ugnį, pridenkite dangčiu ir virkite 1-1,5 val., kol sutirštės. Kartais pamaišykite.

  4. Supilkite į paruoštą stiklinę tarą ir sandariai uždarykite. Laikykite tamsioje vietoje, suvartokite per kelis mėnesius.

Receptą atsiuntė: Silvija

Komentarai