Burnoje tirpstantys minkšti imbieriniai sausainiai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
12
Ingredientai:
  • Miltai, 2,25 stikl.
  • Malti imbierai, 2 a.š.
  • Soda, 1 a.š.
  • Cinamonas, 0,75 a.š.
  • Malti gvazdikėliai, 0,5 a.š.
  • Druska, 0,25 a.š.
  • Minkštas sviestas, 0,75 stikl.
  • Cukrus, 1 stikl.
  • Kiaušinis, 1 vnt.
  • Apelsinų sultys, 1 v.š.
  • Melasa (tirštas sirupas), 0,25 stikl.
  • Cukrus apvoliojimui, 2 v.š.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumaišykite miltus, sodą, prieskonius, druską.

  2. Dideliame dubenyje iki baltumo išsukite minkštą sviestą ir stiklinę cukraus. Įmuškite kiaušinį, supilkite sultis, sudėkite melasą. Po truputį įmaišykite birius produktus ir palikite 40-50 minučių, kad vėliau masė mažiau liptų prie rankų.

  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

  4. Formuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus, pavoliokite cukruje, sudėkie į kepimo skardą (nepamirškite palikti tarpų) ir lengvai paspauskite..

  5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 8-10 minučių, palikite skardoje atvėsti 5 minutes, išimkite. Jei kepsite ant aliuminio folijos, nukrapštyti bus lengviau, ir tvarkytis reikės mažiau :)

Receptą atsiuntė: Lina

Komentarai