Datulės, įdarytos riešutų sviestu

Datulės, įdarytos riešutų sviestu, Nina Firsova | Shutterstock
Paruošimo laikas:
Ingredientai:
  • Datulės (minkštos, didelės), 10 vnt.
  • Riešutų sviestas, 3 v.š.
  • Pistacijos, 1 v.š.
  • Druska, 1 žiups.
Datulės, įdarytos riešutų sviestu, Nina Firsova | Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Datules įpjaukite ir išimkite kauliukus (jei jos su kauliukais).

  2. Į kiekvieną datulę dėkite truputį riešutų sviesto.

  3. Pistacijas smulkiai sukapokite ir jomis apibarstykite datules. Galima naudoti ir kitus riešutus, kokosų drožles.

  4. Paruošus „saldainius“ truputį pabarstykite druska.

  5. Įdėkite į šaldytuvą bent 15-20 min., kad sustingtų.

  6. Šaldytuve šios datulės išsilaiko iki savaitės, o šaldiklyje - iki mėnesio. Puikiai tinka prie kavos ar kaip saldus, bet maistingas užkandis po treniruotės.

Receptą atsiuntė: Sveikata.lt

Komentarai