Karameliniai obuoliai ant pagaliuko

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Obuoliai, 4 vnt.
  • Irisai, 1 pak.
  • Konditeriniai pabarstukai, riešutai, trupinti sausainiai, 1 stikl.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Obuolius nuplaukite ir nusausinkite, įsmeikite medinius pagaliukus, sudėkite į lėkštę ir padėkite į šaldytuvą atvėsti (taip karamelė sustings greičiau).

  2. Išvyniokite saldainius iš popieriukų, sudėkite į puodą ir pastatykite ant vidutinio stiprumo ugnies. Ištirpinkite nuolat maišydami medine mentele, bet stenkitės nesudeginti - antraip karamelė apkars. Kai tik saldainiai išsilydys, iš karto nukelkite nuo ugnies.

  3. Aptepkite obuolius karamele kaip sviestu, o po to pavoliokite pabarstukuose. Padėkite į šaldytuvą sustingti.

  4. Tai - lengvai ir greitai paruošiamas desertas. Ypač patiks vaikams.

Receptą atsiuntė: Ieva

Komentarai