Makaronai su špinatais ir žirneliais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Alyvuogių aliejus, 1,5 v.š.
  • Malti nesaldūs džiūvėsėliai, 0,5 stikl.
  • Perspausta česnako skiltelė, 1 vnt.
  • Tarkuotas Parmezano sūris, 8 v.š.
  • Šviežios kapotos petražolės, 3 v.š.
  • Didelių kiaušinių tryniai, 3 vnt.
  • Didelis kiaušinis, 1 vnt.
  • Malti juodieji pipirai, 0,5 a.š.
  • Druska, 0,25 a.š.
  • Švieži (ne džiovinti) makaronai, 1 pak.
  • Švieži špinatų lapeliai, 8 stikl.
  • Švieži arba šaldyti žirneliai, 1 stikl.
Gaminimo instrukcija:
  1. Į didelį puodą įpilkite 10 puodelių vandens, užvirinkite.

  2. Kol vanduo užvirs, keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite aliejų, suberkite džiūvėsėlius, sudėkite česnaką, kepkite pamaišydami 2 minutes. Išimkite į dubenėlį, įmaišykite 2 šaukštus sūrio ir petražoles, atidėkite į šalį.

  3. Dubenyje kartu išplakite kiaušinį, trynius, likusį sūrį, pipirus ir druską.

  4. Į verdantį vandenį sudėkite makaronus, pamaišydami virkite 1 minutę (arba taip, kaip nurodyta ant pakuotės). Sudėkite špinatus ir žirnelius, virkite dar 1 minutę. Nupilkite į dubenėlį 0.25 stiklinės vandens, kuriame virė makaronai. Makaronus, špinatus ir žirnelius nusunkite ir sudėite į dubenį.

  5. Lėtai įmaišykite nupiltą vandenį į kiaušinių plakinį. Po truputį šį mišinį sudėkite į makaronus, išmaišykite. Patiekite ant viršaus uždėję džiūvėsėlių.

  6. Švieži makaronai išverda greičiau nei džiovinti, todėl puikiai tinka skubantiems.

Receptą atsiuntė: Rasa

Komentarai