Makaronus išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės, nepervirkite, nes makaronai dar kiek suminkštės padaže.
Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepinkite aliejuje iki auksinės spalvos, įdėkite smulkinto česnako ir minutėlę pakaitinkite.
Lašišą supjaustykite kubeliais ar juostelėmis. Dėkite į keptuvę su svogūnu ir pamaišydami kepkite 3-4 min.
Galima naudoti ir keptos lašišos likučius, rūkytą ar sūdytą lašišą, tuomet ją kepti reikės trumpai.
Į keptuvę suberkite žirnelius, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais bei prieskoninėmis žolelėmis (tinka džiovinti ar švieži krapai, bazilikai, raudonėliai), įpilkite šlakelį vandens, kuriame virė makaronai. Viską pamaišydami pakaitinkite dar 2-3 min., kol žirneliai suminkštės, o padažas sutirštės.
Į keptuvę sudėkite išvirtus makaronus, gerai išmaišykite ir iškart tiekite.
Komentarai