Moliūgo žievę nulupkite, supjaustykite gabaliukais, sudėkite į kepimo indą, lengvai apšlakstykite aliejumi ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kol suminkštės. Sutrinkite maisto smulkintuvu.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, apkepkite smulkiai supjaustytą svogūną iki kol suminkštės ir bus auksinės spalvos. Pridėkite smulkinto česnako ir dar pusę minutės pakepkite.
Į keptuvę dėkite sutrintą moliūgo minkštimą, išmaišykite, įpilkite grietinėlės ar kokosų pieno ir viską apie 5 min. patroškinkite, kad susijungtų skoniai ir padažas kiek sutirštėtų. Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais, maltu muskato riešutu, žolelėmis. Kad padažo tekstūra būtų švelnesnė ir tolygesnė, rekomenduojama jį papaildomai pertrinti maisto smulkintuvu arba per sietelį.
Makaronus išvirkite, bet nepervirkite. Nukoškite, tačiau pasilikite šlakelį makaronų virimo vandens.
Virtus makaronus sumaišykite su padažu, jei padažas per tirštas, įpilkite kelis šaukštus makaronų virimo vandens.
Patiekite apibarstę smulkintu kietuoju sūriu. Jeigu norisi mėsos, tokius makaronus labai tinka patiekti kaip garnyrą prie keptos vištienos.
Komentarai