Marinuoti tofu gabaliukai su ryžiais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Tofu - sojų varškė, 1 pak.
  • Sojų padažas, 0,25 stikl.
  • Ryžių actas (arba obuolių), 3 a.š.
  • Klevų sirupas, 2 a.š.
  • Miso padažas, 2 a.š.
  • Imbiero milteliai, 0,25 a.š.
  • Kajeno pipiro milteliai, 0,25 a.š.
  • Kokosų aliejus, 0,3 stikl.
  • Kapotos petražolės papuošimui (tinka ir kalendra), 1 sauj.
  • Ryžiai, 250 gr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Išvirkite ryžius pagal nurodyta instrukcijas ant pakuotės.
    Nusausinkite su popieriniu rankšluosčiu tofu, tuomet supjaustykite riekutėmis.

  2. Paruoškite marinatą. Dubenyje sumaišykite: sojų padažą, ryžių actą, klevų sirupą, miso padažą, imbiero miltelius, kajeno pipiro miltelius. Atidėkite.

  3. Keptuvėje įkaitinkite kokoso aliejų (apie 3-5 minutes). Dėkite tofu riekutes ir apkepkite iš abiejų pusių - vienai pusei skirkite apie 4 minutes.

  4. Ištraukite tofu iš keptuvės ir užpilkite paruoštą marinatą. Palaikykite apie 5 minutes. Dėkite tofu į dubenėlį ant ryžių, užberkite kapotos petražolės. Galite taip pat patiekti apibarstę sezamo sėklomis. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Kamilė

Komentarai