Tofu ir skrudintų saldžiųjų bulvių dubenėlis su apelsinų vinigretu

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Žalias agurkas, 1 vnt.
  • Tofu - sojų varškė, 1 vnt.
  • Žalumynai (įvairūs), 2 pund.
  • Saldžiosios bulvės, 2 vnt.
  • Brokoliai, 1 vnt.
  • Rudieji arba baltieji ryžiai, 1 stikl.
  • Kalendra, 2 sauj.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Druska, 2 a.š.
  • Aliejus, 2 v.š.
  • Česnako milteliai, 1 a.š.
  • Apelsinas, 0,5 vnt.
  • Sojos padažas, 1 v.š.
  • Ryžių actas, 2,5 a.š.
  • Agavos arba klevų sirupas, 2 v.š.
  • Garstyčios, 0,5 a.š.
  • Malti juodieji pipirai, 1 a.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Supjaustykite agurką, pašalinkite iš tofu vandenį, jį suslėgdami popieriniu rankšluosčiu, tuomet supjaustykite kubeliais. Supjaustykite bulves nedideliais kubeliais, apie 1 cm storio.

  2. Pasmulkinkite brokolį gabaliukais ir nukoškite verdančiu vandeniu. Išvirkite ryžius, pagal nurodytas instrukcijas pakuotėje. Supjaustykite smulkiai svogūną.

  3. Ant didelės kepimo skardos sudėkite saldžiųjų bulvių kubelius ir gausiai apšlakstykite aliejumi, paberkite druska ir česnako milteliais. Kepkite orkaitėje apie 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje, tuomet apverskite, ir kepkite toliau, kol suminkštės.

  4. Kol kepa bulvės, į didelę keptuvę įpilkite apie 1 šaukštelį aliejaus. Sudėkite tofu kubelius ir gausiai pagardinkite druska bei česnako milteliais ir leiskite virti keletą minučių, švelniai apverskite ir pavirkite dar kelias minutes, tuomet visai tai pakartokite dar kartą.

  5. Paruoškite salotas: sumaišykite žalumynus, svogūną, agurką, įspauskite apelsino sulčių, užpilkite padažus, užberkite prieskonius. Viską patiekite dideliame dubenyje. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Lukas

Komentarai