Įdaryti baklažanai lęšiais, ryžiais, sūriu ir daržovėmis

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Baklažanas, 2 vnt.
  • Alyvuogių aliejus, 6 v.š.
  • Česnako skiltelės, 4 vnt.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Kuminas, 2 a.š.
  • Balti ryžiai, 100 gr.
  • Švieži krapai arba petražolės, 30 gr.
  • Feta sūris, 80 gr.
  • Konservuoti pomidorai, 400 gr.
  • Cukrus, 1 a.š.
  • Druska, 1 a.š.
  • Konservuoti lęšiai, 1 skard.
Gaminimo instrukcija:
  1. Užvirkite puode vandenį ir dėkite į jį 6-8 minutėms pavirti baklažanus, kol šie suminkštės. Tuomet perpjaukite baklažanus per pusę ir dėkite į kepimo popieriumi įtiestą skardą.

  2. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepkite smulkiai pajaustytus svogūną bei česnako skilteles, kol švelniai paruduos - apie 2 minutes. Įdėkite kumino, druskos ir cukraus, gerai išmaišykite.

  3. Puode išvirkite ryžius, pagal nurodytas instrukcijas pakuotėje.

  4. Sumaišykite ryžius su svogūnu, česnakais, lęšiais, konservuotais pomidorais - įdarykite gauta mase baklažanus ir dėkite kepti į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C, apie 25 miutes.

  5. Kai baklažanai iškeps, uždėkite pjaustyto feta sūrio, paberkite krapų arba petražolių. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Renatas

Komentarai