Fajitos suktinis su avinžirniais

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Paprika, 1,5 vnt.
  • Raudonasis kopūstas, 0,25 galv.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus, 2 v.š.
  • Čili milteliai, 1 a.š.
  • Druska, 0,5 a.š.
  • Malti juodieji pipirai, 1 žiups.
  • Česnako milteliai, 1 žiups.
  • Raudonėliai, 1 a.š.
  • Kuminas, 1 žiups.
  • Konservuoti kukurūzai, 0,25 skard.
  • Avokadas, 1 vnt.
  • Citrina, 1 vnt.
  • Pomidoras, 1 vnt.
  • Kalendra, 1 sauj.
  • Humusas arba tahini pasta, 3 a.š.
  • Konservuoti avinžirniai, 1 pak.
  • Tortilija, 2 lap.
Gaminimo instrukcija:
  1. Supjaustykite griežinėliais papriką, susmulkinkite raudonąjį kopūstą ir pusę svogūno. Į didelę keptuvę įpilkite ir įkaitinkite aliejų, tuomet sudėkite svogūną, paberkite čili miltelių, druskos, česnako miltelių, raudonėlio, kumino, pipirų, pakepkite apie 5 minutes.

  2. Toliau dėkite raudonąjį kopūstą ir papriką. Už poros minučių įdėkite konservuotus kukurūzus ir troškinkite, kol paprika taps traški.

  3. Pasigaminkite gvakamolės padažą: sumaišykite trintą avokadą su citrinos sultimis, druska, česnako milteliais, pipirais, įdėkite smulkiai pjaustyto svogūno, smulkinto pomidoro, kalendros (arba petražolių).

  4. Pasidarykite aštrų tahini padažą: dėkite 3 arbatinius šaukštelius tahini pasto arba 3 arbatinius šaukštelius humuso, žiupsnelį druskos, čili miltelių, įspauskite šiek tiek citrinos sulčių ir įpilkite šauktą vandens, viską gerai išmaišykite.

  5. Dėkite ant tortilijos lakštų avinžirnius, paberkite kuminais, pašlakstykite aliejumi, sudėkite likusius ingredientus ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 15-20 min. Ištraukę iš orkaitės, užpilkite padažus, galite pabarstyti norimomis žolelėmis. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Galina

Komentarai