Traškios ir sūrios bulvių lazdelės

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Norimos bulvės, 6 vnt.
  • Alyvuogių aliejus, 3 v.š.
  • Druska, 1 a.š.
  • Kuminas, 0,25 a.š.
  • Malti juodieji pipirai, 0,25 a.š.
  • Paprikos milteliai, 0,25 a.š.
  • Česnako skiltelės, 4 vnt.
  • Čili milteliai, 0,25 a.š.
  • Maistinės mielės (nebūtinai), 2 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Kol kaista orkaitė, supjaustykite bulves maždaug 2 cm storio lazdelėmis (jei norite, galite jas prieš tai nulupti). Bulves sudėkite į skardą, ant kepimo popieriaus.

  2. Dideliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, prieskonius ir įspauskite česnako skilteles. Visą masę supilkite ant bulvių ir kepkite orkaitėje apie 35 minutes, kol pasidarys traškios. Galite šalia patiekti avokadą, vyšninių pomidoriukų ar valgyti su pomidorų padažu. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Brigita

Komentarai