Pomidorų ir morkų sriuba

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
5
Ingredientai:
  • 9 pomidorai.
  • 3 morkos.
  • 1 svogūnas.
  • 7 česnako skiltelės.
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus.
  • Druska.
  • Pipirai.
  • 600 ml vištienos sultinio.
  • 2 v. š. balzaminio acto.
  • Šviežio baziliko.
  • Žiupsnis čili dribsnių.
Nuotrauka: www.skaniaisveikai.lt
Gaminimo instrukcija:
  1. Pomidorus spjaustome skiltelėmis, česnakus sutraiškome peiliu, morkas ir svogūnus taip pat supjaustome griežinėliais. Viską suberiame į kepimo skardą, apšlakstome alyvuogių aliejumi, apiberiame druska, pipirais, ir dedame kepti 1 valandai į 180 °C orkaitę.

  2. Iškepusias daržoves sutriname maisto smulkintuvu ir sukrečiame į puodą. Supilame karštą sultinį, suberiame smulkintą baziliką ir paverdame apie 5 minutes.

  3. Į puodą įpilame porą šaukštų balzaminio acto, gerai išmaišome ir nukeliame nuo ugnies.

  4. Balzaminis actas sriubai duoda maloniai rūgštų skonį, kuris tiesiog tobulai tinka šiltai vasaros dienai.

    Baziliko aromatas yra tiesiog nepamainomas ir niekuo nepakeičiamas, tad būtinai naudokite šviežią ir aromatingą baziliką. Daug daug baziliko.

Receptą atsiuntė: www.skaniaisveikai.lt

Komentarai