Švelnus tepamas sūrelis iš kefyro

Tepamasis sūrelis iš kefyro, New Africa | Shutterstock
Paruošimo laikas:
Ingredientai:
  • Kefyras, 1 l
Tepamasis sūrelis iš kefyro, New Africa | Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Kefyrą su visa pakuote užšaldykite šaldiklyje, kad visiškai sušaltų į ledą.

  2. Šaldytą kefyrą įdėkite į kiaurasamtį, išklotą keliais marlės sluoksniais arba sudėkite į smulkų sietelį. Įstatykite į dubenį ar puodą.

  3. Palikite visai dienai arba pernakt, kad atitirptų ir nuvarvėtų.

  4. Nuvarvėjus skysčiui liks švelnus, tepamas sūrelis, kurį pagardinkite pagal skonį: galima truputį pasūdyti, įmaišyti česnako, pipirų, žolelių arba cukraus, medaus, džiovintų uogų ar kt.

  5. Likusių išrūgų neišpilkite. Jas galite panaudoti blynų tešlai, kepiniams, padažams ir kt.

Receptą atsiuntė: Sveikata.lt

Komentarai