Nuplaukite lašišą po šaltu vandeniu, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Patikrinkite, ar neliko ašakų ir jas ištraukite.
Sumaišykite druską, cukrų ir pipirus. Mišiniu lengvai įtrinkite lašišą iš abiejų pusių.
Lašišos gabaliuką dėkite į sandarų indelį, „apklokite“ smulkintais krapais.
Dėkite į šaldytuvą ir sūdykite bent jau per naktį. Vėliau vis paragaukite ir toliau sūdykite pagal savo skonį. Sūdymo metu gabaliuką vis pavartykite, palaistykite išsiskyrusiu skysčiu.
Jei lašišos skonis jums jau patinka, daugiau sūrumo nenorite, gabaliuką apvalykite, nusausinkite tapšnodami popieriniais rankšluosčiais ir įdėkite į švarų, sausą, sandarių indelį.
Šaldytuve sūdyta lašiša laikysis 5-7 dienas.
Sūdyta lašiša puikiai tiks sumuštiniams ir įvairiems užkandžiams, salotoms.
Komentarai