Orkaitėje skrudinti avinžirniai

Orkaitėje kepti traškūs avinžirniai, DronG | Shutterstock
Paruošimo laikas:
Ingredientai:
  • Avinžirniai (virti ar konservuoti), 400 gr.
  • Aliejus, 2 v.š.
  • Druska, 0.5 a.š.
  • Prieskoniai pagal skonį: pipirai, kuminas, saldžioji paprika, čili, prieskoninės žolelės, 1 v.š.
Orkaitėje kepti traškūs avinžirniai, DronG | Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Avinžirnius perplaukite ir nusausinkite (galite suberti ant virtuvinio rankšluosčio ir palikti nudžiūti). Kuo jie bus sausesni, tuo traškesni iškeps.

  2. Avinžirnius sudėkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir prieskoniais.

  3. Avinžirnius ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, išberkite vienu sluoksniu.

  4. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 25-35 min. iki kol avinžirniai taps auksiniai ir traškūs. Kepimo metu kartą ar du juos pamaišykite.

  5. Šie avinžirniai yra puikus ir maistingas užkandis. Galite juos valgyti vienus arba naudoti kaip priedą salotoms, trintoms daržovių sriuboms ir kt.

Receptą atsiuntė: Sveikata.lt

Komentarai