Naminė granola orkaitėje

Naminė granola orkaitėje, Iryna Tsiareshka | Shutterstock
Paruošimo laikas:
Ingredientai:
  • Avižiniai dribsniai, 150 gr.
  • Medus arba klevų sirupas, 4 v.š.
  • Kokosų aliejus, 2 v.š.
  • Riešutai ar sėklos, 1 sauj.
  • Džiovinti vaisiai, uogos, razinos, 1 sauj.
  • Cinamonas, 0.5 a.š.
  • Druska, 1 žiups.
Naminė granola orkaitėje, Iryna Tsiareshka | Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, riešutus, sėklas, cinamoną ir druską.

  2. Kokosų aliejų ir medų įdėkite į prikaistuvį ir maišydami vos pašildykite, kad suskystėtų ir susimaišytų.

  3. Medaus ir kokosų aliejaus mišinį supilkite ant avižinių dribsnių mišinio ir gerai išmaišykite.

  4. Išklokite skardą kepimo popieriumi ir vienu sluoksniu paskleiskite granolą.

  5. Kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. iki kol granola bus auksinė ir traški. Kepimo metu periodiškai pamaišykite.

  6. Iškeptą granolą kiek atvėsinkite ir į ją įmaišykite džiovinsus vaisius, uogas, razinas (juos rekomenduojame prieš tai nuplauti ir palikti visiškai išdžiūti).

  7. Šiai granolai galite naudoti įvairius riešutus, sėklas, džiovintus, vaisius ir uogas, kokosų džožles ir pan. Į jau iškeptą ir atvėsusią granolą taip pat galite įmaišyti smulkinto šokolado.

Receptą atsiuntė: Sveikata.lt

Komentarai