Apmaudu, tačiau ne visi gydytojai seka mokslo naujienas, ir neretai gydo savo pacientus jau pasenusiais metodais. Ką galima ir ko negalima valgyti sergant antrojo tipo cukriniu diabetu? Šiuo klausimu atlikta daugybė tyrimų. Dalinamės naujausiomis rekomendacijomis!
Nuo mažens girdime, kad pienas – mums būtinas kalcio šaltinis. Be jo produktų neįsivaizduojame savo pusryčių, pietų ar vakarienės. Tačiau vis dažniau pasigirsta nuomonių, kad pienas dar ir kenkia. Ką apie tai mano „Sveikatai palankus“ ekspertai?
Sėlenos – tai luobelės, kurios lieka sumalus grūdus, nesuvirškinamas išorinis kviečių ar kitų grūdų apvalkalas. Anksčiau malant grūdus didžioji sėlenų dalis būdavo išmetama, kol 7-ąjame praėjusio amžiaus dešimtmetį britų gydytojas Dennis p. Burkitt paskelbė keletą mokslinių pranešimų, kuriuose teigė, kad sėlenos ir kitos skaidulos gali apsaugoti...
Seniai žinoma, kad bananai – puikus energijos šaltinis. Mokslininkų teigimu, maždaug 90 minučių trukmės treniruotei užteks vos dviejų vidutinio dydžio bananų suteiktos energijos, todėl lyderiaujantys pasaulio atletai savo valgiaraščio neįsivaizduoja be šių vaisių.
Požiūris į šaldytus produktus nevienareikšmis – paplitusi nuomonė, kad juose vitaminų ir naudingųjų medžiagų praktiškai nėra. Vis dėlto pastebėtina, kad žiemą šviežių vaisių ir daržovių pasirinkimas parduotuvėse mažesnis, o ir jų kokybė gerokai prastesnė, negu vasarą. Būtent tada ir ateina laikas traukti iš šaldiklio savo atsargas.
Kefyras – mums gana įprastas produktas, tačiau keliantis nemažai diskusijų. Ar jis sveikiau už pieną? Kas turėtų jį gerti, o kam jo geriau atsisakyti? Atsakome į dažniausiai užduodamus klausimus!
Sveikos mitybos tendencijos tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje kasdien vis stiprėja. Visgi kelias sveikos gyvensenos link gali būti sunkus. Kaip pradėti? Kokių žingsnių imtis norint gyventi ir valgyti sveikiau? Kokios yra sveikos mitybos taisyklės? Į šiuos klausimus atsako ir pataria gydytoja dietologė Barbora Jarašūnė.
Norint šaltuoju metų laiku sustiprinti imunitetą, nebūtina šturmuoti vaistinių ir pulti vartoti vitaminus bei jų papildus – būtų daug naudingiau tiesiog paįvairinti racioną ir įtraukti toliau minimus produktus į savo valgiaraštį.
Granatai – vieni iš nedaugelio vaisių, kuriuos ne tik galima, bet net labai sveika valgyti diabetikams. Siūlome sužinoti dar keletą priežasčių, kodėl verta dažniau įtraukti granatų į savo racioną.
Tikriausiai neatsirastų nė vieno žmogaus, savo kailiu bent kartą nepatyrusio, kas yra sutrikęs virškinimas. Tačiau ar žinote, kas dėl to kaltas ir ką reikėtų daryti? Juk apie šį negalavimą sklando daugybė mitų...
Knarkimo problemos nekankina kosmonautų. Nesvarumo būsenoje išnyksta ne tik ši, bet ir kitos su miegu susijusios problemos.